Apple AirPower paramparca oldu

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 9:00 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2020 Pazartesi 6:01 pm

Cupertinolu teknoloji devi Apple, iPhone X etkinliğinde sürpriz bir şekile Apple AirPower adını verdiği kablosuz şarj matını tanıtmıştı. Çok yakında satışa sunulacak denilen kablosuz şarj matı, aynı anda iPhone, Apple Watch ve AirPods modellerini şarj edebilecekti.

Ancak her şey planlandığı gibi gitmedi ve tanıtımından 562 gün sonra AirPower ’ın iptal edildiği resmi olarak açıklandı.

AirPower projesini rafa kaldıran Apple’ın, bugün yine bu proje üzerinde çalıştığı iddia edilidi. Önümüzdeki yıl 250 dolardan satışa sunulacağı söylenen AirPower bugün parçaları ile karşımıza çıktı. Apple, kablosuz şarj matının ilk sürümünde 14 adet bobin kullanmıştı.

AirPower

Bu bobinler aynı anda üç cihazı şarj etmek için yeterli olmamış. Hatalarından ders çıkaran Cupertinolu firma, yeni modelde 18 adet bobine yer verecek. Bu sayede üç adet cihaz aynı anda kablosuz olarak şarj edilebilecek.

iPhone ve AirPods modelleri Qi sertifikası ile şarj olurken, Apple Watch hala özel bir standart ile şarj oluyor. Kablosuz şarj matında Apple Watch’un nasıl şarj edileceği çok merak ediliyor.

Apple’ın her bölüme Apple Watch’u şarj etmek için bobin eklemesi veya Apple Watch’u buraya yerleştirin diye uyarı koyması gerekiyor. Ancak estetiğe ve kullanıma çok önem veren Apple muhtemelen şarj matının bobinler ile donatıp her noktadan şarj etme imkanı sunacaktır.

Türkiye’de 2.000 TL‘ye satılması beklenen kablosuz şarj matının ülkemizde pek ilgi görmeyeceği açıkça ortada. Amerika için bile pahalı olan bu 250 dolarlık fiyatta umarız bir iyileştirme yapılır.

The Batman filmi için ilk fragman yayınlandı