Apple 100 çalışanının işine son verdi

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 9:12 pm

Bildiğiniz gibi teknoloji dünyası şu anda ciddi bir kriz döneminden geçiyor. Bu yıl başından beri hızla değer kaybeden teknoloji şirketleri, tüm dünyadan hissedilen ekonomik duraklama yüzünden satış ve gelir hedeflerine ulaşmakta zorluk yaşıyor. Bu da teknoloji şirketlerini finansal olarak zayıflatıyor.

Çünkü sadece gelirler düşmekle kalmıyor, yatırımcılar da paralarını başka sektörlere yöneltiyor. Bunun sonucu olarak pek çok şirket bu yıl işten çıkarma yoluna gitti. Şu anda teknoloji dünyasının en güçlü şirketi konumunda olan Apple, bu krize diğerlerinden daha uzun süre dayanmış olsa da sonunda o da kaçınılmazı kabul etti ve işten çıkarmalara başladı.

işten çıkarma

Yaşanan ekonomik kriz sebebiyle işe alımları bir süre durduran Amerikalı teknoloji devi, yakın zamanda ihtiyaç duymayacağı için, işe alım süreciyle ilgilenen 100’e yakın sözleşmeli çalışanının işine son verdi. İlk aşamada 100 çalışanını işten çıkaran şirketin, önümüzdeki dönemde başka departmanlarda da küçülmeye gidip gitmeyeceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak en azından ilk etapta, işten çıkarmalar işe alım süreciyle ilgilenen çalışanlarla sınırlı kalacak gibi görünüyor.

 

Öte yandan Apple, çalışanlarını ofise döndürmek için bastırmaya devam ediyor. Ofise dönmek için belirlediği tarihi gelen tepkiler yüzünden ileri çekmek zorunda kalan şirket, bu kez belirlediği tarihte ısrarcı olacak gibi duruyor. Amerikalı teknoloji devi, çalışanlarının 5 Eylül’den itibaren ofisten çalışmaya başlaması konusunda ısrarcı. Çalışanların haftada en az üç gün ofisten çalışması isteniyor. Ofise dönüş arifesinde yaşanan bu işten çıkarmaların çalışanların üzerinde nasıl bir etkisi olacağını zaman gösterecek, ancak olası bir işten çıkarma durumunda şirketin ofise dönmeyenlere öncelik vermesi çok da şaşırtıcı olmayacaktır.

2022’de hackerlara kaptırılan kripto para 2 milyar dolara yaklaştı