Apple-1 açık arttırmaya çıkarılıyor

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 1:48 pm

Steve Wozniak’ın elleriyle hazırladığı ve bir dönem Steve Jobs tarafından kullanılan Apple-1 prototipi açık arttırmaya çıkarılıyor.

Apple bugün dünyanın en büyük şirketi olduğu için Amerikalı teknoloji devinin aslında oldukça mütevazı bir başlangıca sahip olduğu zaman zaman unutuluyor. Oysa Apple, ilk çıktığı yıllarda Steve Jobs ve Steve Wozniak’ın bir garajda kurduğu küçük bir şirketten ibaretti. Apple’ı bugünkü teknoloji devi haline getiren yolculuğunun ilk adımlarından biri ise 1976 yılında çıkan Apple Computer, ya da bugün bilinen adıyla Apple-1’di.

Apple-1

Steve Wozniak tarafından tasarlanan bu 8 bitlik bilgisayar, Apple’ın ilk ürünü olarak şirketin tarihinde oldukça önemli bir yere sahip. Bu yüzden bu bilgisayarların ilk prototipleri bugün artık kıymetli koleksiyon eşyaları haline gelmiş. Bu yüzden de ilk Apple-1 prototiplerinden biri önümüzdeki günlerde açık arttırmaya çıkarılacak.

 

Önümüzdeki günlerde açık arttırma ile satılacak olan bu nadir Apple-1 prototipini Steve Wozniak’ın kendi elleriyle yaptığı, ayrıca bu bilgisayarın bir dönem Steve Jobs tarafından kullanıldığı söyleniyor. Bu geçmişi prototipi oldukça kıymetli yapıyor. Öyle ki açık arttırmada bu prototipin fiyatının neredeyse yarım milyon dolara kadar çıkabileceği söyleniyor. Hatta bu rakamın üstüne çıkılması da mümkün. Açık arttırma Boston merkezli bir açık arttırma evi olan RR Auction tarafından gerçekleştirilecek.

RR Auction tarafından paylaşılan bilgilere göre Steve Jobs, açık arttırmaya kullanılan bu prototipi, The Byte Shop yetkililerine bilgisayarı sergilemek için kullanmıştı. Jobs’un bu prototipi kullanarak yaptığı sunum, Apple’ın o güne kadarki en büyük siparişini almasını sağlamıştı.

Tiangong Uzay İstasyonu’nun ikinci modülü kuruldu