App Store’da alternatif ödeme seçenekleri geliyor

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 16 Ocak 2022 Pazar 6:49 pm

Apple, son derece spesifik olmasına rağmen, App Store’da alternatif ödeme seçeneklerine bazı değişiklikler getirmeye başladı. Üçüncü taraf ödeme seçeneklerine izin vermesini gerektiren düzenlemeler geliyor.

Apple, Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu’nun Tinder’da ve yerel olarak sunulan diğer flört uygulamalarında üçüncü taraf ödeme sistemlerine izin verecek. Düzenleyici kurumlar, 24 Aralık’ta Apple’ın uygulama içi satın alma platformunu zorunlu kılarak pazar gücünü kötüye kullandığını belirtmişti. Şirket para cezasından kaçınmak istiyorsa değişiklik yapması için Apple’a 15 Ocak’a kadar süre verilmişti.

App Store

 

Geçmişteki kararlarda olduğu gibi, Apple bu durumdan memnun değil. Şirket üçüncü taraf seçeneklerine izin verilmesinin, yeni gizlilik ve güvenlik tehditleri oluştururken “kullanıcı deneyiminden ödün vereceğini” iddia ediyor. Şirket geliştiricilere, olabilecek sorunları ele almaktan kendilerinin sorumlu olacağını hatırlattı. Apple, ACM’nin kararına itiraz ediyor ve yine de üçüncü taraf ödemelerinden komisyon alacağını belirtiyor. Söz konusu değişiklik, Hollanda’da bulunan diğer uygulamaları içermeyecek. Ancak, Güney Kore ve ABD dahil olmak üzere birçok ülkede Apple’ın App Store iş modeline karşı artan etki fazlasıyla artıyor diyebiliriz. Yetkililer, Apple’ın rekabeti bastırmak için uygulama içi satın alma gereksinimini kullandığına giderek daha fazla ikna oluyor ve diğer ülkelerin de çok geçmeden aynı şeyi yapması şaşırtıcı olmayacak. Bu durumda şirket memnun olmasa da App Store kurallarını esnetecek.

Koronavirüs sayesinde gelirlerini katladı!