‘Apolet tartışması’nda gazeteler hangi manşeti atmıştı?

Yayın tarihi: 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:06 am - Güncelleme: 31 Aralık 2018 Pazartesi 11:07 am

Türkiye 24 Haziran seçimlerinden önce Metin Temel’i uzunca bir süre konuşmuştu. O dönem Metin Temel’e sahip çıkan hükümet medyasının, Resmi Gazete’deki karardan sonra, Temel’e sahip çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor.

General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararları Resmi Gazete’de bugün yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Malatya 2. Ordu Komutanı General İsmail Metin Temel, bu görevden alınarak Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı’na atandı. Kulislerde, Temel’e verilen daha pasif yeni görevin “istifa et”mesajı olduğu konuşulurken, Temel’in Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile anlaşamadığı iddia ediliyor.

İLGİLİ HABER: Erdoğan’ı alkışlayan komutan İsmail Metin Temel’e yeni görev

MERAK EDİLİYOR…
Türkiye 24 Haziran seçimlerinden önce Metin Temel’i uzunca bir süre konuşmuştu. 24 Haziran seçimlerinden önce Malatya’da katıldığı iftar programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alkışladığı için Muharrem İnce’nin, “Apoletlerini sökeceğim” dediği İsmail Metin Temel’e hükümet medyası sahip çıkmıştı.

O dönem Metin Temel’e sahip çıkan hükümet medyasının, Resmi Gazete’deki karardan sonra, Temel’e sahip çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor…

İLGİLİ HABER: Görevden alınan Metin Temel’den ilk açıklama

HÜKÜMET MEDYASI NE DEMİŞTİ

Peki, Muharrem İnce Metin Temel polemiğinde hükümet medyası ne demişti?

Işıkçılar cemaatinin yayın organı Türkiye gazetesi o dönem, “Apolet sökmek haddine mi” başlığını atarken, haberde şu ifadelere yer vedi:

“’Genelkurmay Başkanı’nı emekli edeceğim’ diyen İnce, hızını alamayıp ‘Afrin Fatihi’ İsmail Temel’i kovacağını söyledi.”

Yeni Şafak gazetesi de şunları yazdı:

“CHP’nin adayı Muharrem İnce, Zeytin Dalı Harekatı’nın komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’i hedef aldı. PKK’nın korkulu rüyası, 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün kendisi için özel suikast timi hazırlattığı Temel için, ‘Apoletlerini sökeceğım. 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğim’ diyen İnce, hem PKK’ya hem FETÖ’ye hem de ABD’ye mesaj gönderdi.”

Akşam gazetesi ise, “Cumhurbaşkanı’ndan kahramanı yuhalatan İnce’ye sert yanıt” ifadelerini kullandı.

Akit ise, “İnce’nin Paşa’ya kini Kandil’den” başlığıyla Temel’e sahip çıkarken, haberde şu ifadelere yer verdi:

“Alttan alta HDP’ye çalışan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, ‘apolet sökmeye’ kadar varacak Temel Paşa husumetinin arkasında, Paşa’nın PKK üssü Kandil’i imhaya yönelik çalışmalarının yattığı biliniyor.”

Güneş gazetesi ise, “O kahramana Türkiye sahip çıktı” başlığıyla verdiği haberinde, “İnce’ye toplumun her kesiminden tepki yağdı” ifadelerini kullandı.

İşte o dönemin gazete manşetleri: