Apartman yöneticisi CİMER’e şikayet edildi: ‘Yönetici şirket Twitter’da erotik hesapları takip ediyor’

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:25 am - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 10:25 am

Ankara’daki Gelibolu Apartmanı’nda istifa eden yöneticinin koltuğuna kimse geçmek istemedi. Apartman yönetimine kayyum atandı.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan ve 60 yılı geride bırakan 22 daireli 5 katlı Gelibolu Apartmanı sakinleri, uzun bir süredir sorun yaşıyor. Aylık 300 lira aidat ödenen apartmanın yöneticisi Erdal S., geçen yıl 2 Eylül’de aidatların zamanında ödenmemesi üzerine istifa etti. Parası ödenemeyince kapıcı da işi bıraktı. Erdal S.’nin istifası sonrası apartmanda kimse yönetici olmak istemedi. Bir aprtman sakini Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gitti. Mahkeme, 3 yıl önce kurulan Uludağ Site Yönetimi isimli şirketi, Gelibolu Apartmanı’na 25 Kasım’da kayyum olarak atadı. Yönetici şirketin aylık ücreti ise 1000 TL olarak belirlendi.

EVLER BOŞALDI

Apartmanda bir süre işlerin iyi gitmesinin ardından depodaki doğalgaz bitti ve evler buz kesti. Birikmiş aidatlar toplanmadığı için doğalgaz alınamadı. Özellikle geceleri soğuk daha da etkili oldu. 22 daireden 8’i boşaldı. İmkanı olan başka evlere geçti.

KONU CİMER’DE

12 yıldır Gelibolu Apartmanı’nda oturan avukat Mert Asal, şirket yönetimine ilettiği sorunların çözülmemesi üzerine sorunu Cumhurbaşkanlığı’na taşıdı. CİMER’e yapılan başvuruda “Yönetim şirketi, ödemesi gereken KDV’yi dahi bizden alıyor. Yine, temizlik için bizden her ay 1000 lira alınıyor. Temizlik şirketine ne kadar ödüyor belli değil. Şirket, kişisel verilerimizi kanuna aykırı olarak kullanıyor” dedi. CİMER başvurusunun, savcılık ve Emniyet’e iletilmesini talep eden Asal şunları kaydetti: “Yönetim şirketi, profesyonellikten de uzak. Şirketin Twitter hesabında, erotik hesaplar takip ediliyor. Yine anılan mecrada, çok sayıda FETÖ’cü hesabın da takip edildiğini tespit ettik.”