Antalya’yı fırtına vurdu, Meteoroloji’den yeni uyarı geldi

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 4:07 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 4:07 pm

Antalya’da gün boyu etkisini gösteren şiddetli fırtına ve sağanak yağış kentte etkisini gösterdi. 

Meteoroloji’nin 3 ilçede kırmızı, kent merkezinde de turuncu kodla uyardığı Antalya’da kuvvetli yağış, dün akşamdan bu yana sürüyor. Öğle saatlerine doğru etkisini artırması beklenen yağışla ilgili yetkililer uyarılarda bulundu.

Etkili olan sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde su baskını yaşandı, araçlar yolda kaldı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin, “Antalya merkezde metrekareye 108, Döşemealtı’nda 122, Kepez’de 120, Kemer’de 79 kilogram yağış düştü. Öğle saatlerinden sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle şiddetli yağış Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine kayacak” dedi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Mehmet Latif Gültekin yaptığı açıklamada, merkez ve batı ilçeleri için kırmızı kodla aşırı yağış uyarısı yaptıkları kentte, sağanağın öğleden sonra artarak devam edeceğini belirtti. Yarın öğle saatlerine kadar şiddetli yağış beklediklerini anlatan Gültekin, “Antalya merkezde metrekareye 108, Döşemealtı’nda 122, Kepez’de 120, Kemer’de 79 kilogram yağış düştü. Öğle saatlerinden sonra rüzgarın yön değiştirmesiyle şiddetli yağış Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine kayacak. Kemer bölgesinde metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış bekliyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz” diye konuştu.

EĞİTİME 1 GÜN ARA

Antalya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu ise 3 ilçede 30 Aralık Perşembe günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmesi kararı aldı.

2022’de Türkiye’de ve dünyada neler olacak? Dünya beşik gibi sallanacak!