Antalya’daki teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2024 Salı 5:45 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2024 Salı 5:55 pm

Antalya’da teleferik kazasına ilişkin iddianame kabul edildi. Şüpheliler arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğunu ilk duruşma 11 Haziran’da görülecek.

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da meydana gelen ve 1 yurttaşın hayatını kaybettiği 7 kişinin de yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili iddianame kabul edildi. İlk duruşma 11 Haziran Salı günü görülecek.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 36 sayfalık iddianamede 3’ü çocuk 16 müşteki ve zarar gören 146 kişi yer aldı.

Aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de bulunduğu 5’i tutuklu 12 şüphelinin, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” ve “trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma” suçlarından 27’şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, Kocagöz’ün işletmenin izah olunan ve gereği gibi kurulmayan, kurumsal görevini ifa etmeyen birimlerin sebep olduğu soruşturmaya konu olaydan sorumlu olduğu, tüm bahsedilen bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde, kazanın yaşanmasında “asli kusurlu” olduğu ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Sarısu mevkiindeki teleferik tesisinde 12 Nisan’da meydana gelen kazada parçalanan kabinden düşen 1 kişi hayatını kaybetmiş, aynı kabindeki 2’si çocuk 7 kişi yaralanmıştı. Diğer kabinlerden tahliye edilen 11 kişi de kontrol amaçlı hastaneye kaldırılmıştı.

Sistemin durması nedeniyle havada asılı kalan 24 kabindeki 174 kişi ise AFAD’ın koordinasyonunda yaklaşık 22,5 saat süren çalışmaların sonunda kurtarılmıştı.

Kazaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden aralarında eski ANET Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile A.B.S, O.E, S.T. ve S.Y. tutuklanmıştı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Teleferik kazasında Mesut Kocagöz’e 27 yıl hapis istemi!

Kaynak: HABER MERKEZİ