Antalya’daki teleferik faciasında çalışmalar sona erdi! 1 ölü, 17 yaralı…

Yayın tarihi: 12 Nisan 2024 Cuma 7:53 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 4:41 pm

Antalya’da teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin de yaralandığı kazada 24 kabinde mahsur kalan 168 kişinin tamamı tahliye edildi.

Antalya’nın Merkez Konyaaltı ilçesinde bulunan ve Antalya Büyükşehir belediyesi şirketlerinden ANET’e ait olan 605 rakımlı Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerinde sefer helinde olan teleferikte kabinlerden biri henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de yaralandı.

24 kabinde mahsur kalan 168 kişi tahliye edildi. Böylelikle 23 saatin sonunda bölgede mahsur kalan herkes kurtarıldı.

KAZA ANININ GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Teleferik kazası, kabindeki bir kadının cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, genç kadının ve yanındaki kişilerin kaza sırasında panik yaşadığı görüldü.

İşte teleferik faciasında saat saat yaşanan gelişmeler:

16.30 | GÖZALTI KARARI: Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında, aralarında sorumlu firmanın çalışanlarının da yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

16.28 | TÜM VATANDAŞLAR KURTARILDI: İçişleri Bakanı Yerlikaya, Antalya Konyaaltı’nda Sarısu teleferik hattında meydana gelen kazaya ilişkin “Teleferikte mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır. Mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişi başarıyla tahliye edilmiştir” açıklamasını yaptı.

13.26 |Sağlık Bakanı Koca, Konyaaltı’nda meydana gelen teleferik kazasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Koca, “Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde yaşanan, bir kişinin hayatını kaybettiği teleferik kazasında yaralanan 17 kişi hastanelere nakledilmiş olup, tedavileri devam etmektedir. Kabinlerde mahsur kalıp, kurtarılan 68 kişi ise ambulansta yapılan sağlık kontrollerinden sonra hastane nakline ihtiyaç duymadıklarını belirtti. İlgili ekipler 16 kabindeki 128 kişiyi tahliye etmiş durumda. Diğer 8 kabindeki vatandaşlarımızın tahliyesi için çalışmalar devam ediyor” dedi.

12.05 | İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son durumu açıkladı. Yerlikaya teleferik kabinlerinde mahsur kalan 137 vatandaşın tahliye edildiğini duyurdu.

10.40 |Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de teleferiğin kendisinden önceki dönemde yapıldığını ve işletmesinin belediyeye ait firma tarafından devam ettirildiğini söyledi. Teleferiğin 2017’den bu yana bakımlarının düzenli yapıldığını ifade eden Böcek “Teleferiğin bakımları yılbaşı itibarıyla yapılmıştı ve biz de 5 Mart itibarıyla sezonu açtık. Çalışmalar, incelemeler hukuki ve adli yönüyle de devam edecektir” dedi.

10.10 | AFAD Başkanı Okay Memiş, 16 kabinden 128 kişinin tahliye edildiğini, havada asılı kalan 8 kabindeki 43 kişiyi kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

09.15 | Kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Yerlikaya, 112 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

“Antalya’da mahsur kalan 15 kabindeki 112 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir.”

07.15 | İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Asılı kalan 15 kabindeki 98 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile dron görevlendirilmiştir.”

“PATLAMA SESİ DUYDUK”

Teleferikten inen bir vatandaş, bir patlama sesi duyduklarını ve şiddetli şekilde sarsıldıktan sonra teleferiğin durduğunu, ne olduğunu henüz bilemediklerini söyledi.

 

BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK’TEN AÇIKLAMA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tüm birimlerin vatandaşları kurtarmak için çaba sarf ettiğini söyledi. Böcek, Antalya Valiliğinin olayın ardından kriz masasını hızla oluşturduğunu belirtti.

Böcek açıklamasında “Bugün saat 17.30’da meydana gelen talihsiz kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, 6 yaralımız var, 3’ü ağır 3’ü normal yaralı. Sağlık ekiplerimiz çalışmalarını hızla devam ettiriyor. Antalya Valiliğimiz başta olmak üzere Antalya Büyükşehir Belediyemiz, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Kurtarma Ekibimiz, UMKE çalışmalar gerçekleştiriyor.

İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya aradı, Bursa ve Aydın’dan gece görüşlü helikopterlerimiz geliyor. Turizm merkezindeki arkadaşlarımızla elbirliğiyle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an da 25 kabinde 184 vatandaşımız var. İnşallah onları da sağlıklı bir şekilde kurtaracağız. Allah yardımcımız olsun. Tahliyesi ipli sistemlerle ve gece görüşlü helikopterlerle gerçekleşiyor. Teleferiktekilerin tahliyesi hızla devam ediyor, inşallah onları da en yakın zamanda kurtarmaya çalışacağız” dedi.

 

ÖLEN KİŞİNİN VE YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan, kazada 54 yaşındaki Memiş Gümüş isimli vatandaşın olay yerinde hayatını kaybettiği, Özlem Ş., Kaan A., Fatih G., Keziban G., Memiş G., Lütfullah G. ve Herdem E.’nin yaralandığı öğrenildi.

Antalya'da teleferik düştü! Ölü ve yaralılar var

Antalya’da teleferik düştü! Ölü ve yaralılar var

Kaynak: AA