Antalya’daki banka soygununun nedeni: Dolandırılmaktan bıktım

Yayın tarihi: 17 Aralık 2019 Salı 6:04 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:01 pm

Antalya’nın Konyaaltı Caddesi’nde bulunan özel bir bankaya giren ve üzerinde iki silah bulunan 50-55 yaşlarında kimliği belirlenemeyen şahıs, banka çalışanlarına ‘Üzerimde bomba var. Uzak durun’ dedi. Silahlı soygun girişiminde bulunan zanlı ikna edilerek gözaltına alındı. Antalya’da rehin alınan bankanın güvenlik görevlisi Gürkan Yurt, olay anını anlattı.

Şüphelinin içeriye silahla girdiğini belirten Gürkan Yurt, “‘Kadınları çıkaralım’ dedim. Kimseye zarar vermeyeceğini söyledi. Personel ile müşterileri dışarı çıkardık, sadece ben içeride kaldım. Dolandırıldığını söyledi, sadece burayı biliyormuş, buradan birkaç kere işlem yapmış. Bir emlakçı tarafından dolandırılmış. Emniyet amiri görüştü, kendisini ikna etti. Zaten silahı da sahteymiş” dedi.

‘EMLAKÇI DOLANDIRDI’

Jamoliddin Orziev ise Asayiş Şube Müdürlüğündeki ifadesinde, ticaret yapmak için dükkan arayışına girdiğini, beğendiği bir dükkan için emlakçıyla 300 bin liraya anlaştığını belirterek, şöyle dedi:

Tapuda devir işlemini yaptık. Ancak bana satılan dükkan beğendiğim değil, farklı bir dükkan çıktı. Tapuda üzerime verilen dükkanın değeri 300 bin liranın çok altında. Bu olayın ardından birkaç küçük dolandırıcılığa daha uğradım. Buradan daha önce işlem yaptığım, kredi çektiğim için sesimi duyurmak amacıyla bankaya gelerek bu eylemi yapmaya karar verdim.”

 

MESLEĞİ DOKTOR

Özbekistan vatandaşı olan Jamoliddin Orziev, polise, “Her şeyimi elimden aldılar, yetkili birisiyle görüşmek istiyorum” dedi. Orziev, olaydan 1 saat sonra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sinan Demir tarafından ikna edilerek teslim oldu. Gözaltına alınan Orziev, polis merkezine götürüldü. Orziev’in tabancasının ise kurusıkı olduğu belirlendi. Doktor olan Jamoliddin Orziev’in, 1,5 yıl önce eşi ve 2 çocuğuyla Türkiye’ye geldiği belirtildi.

Antalya’da silahlı banka soygunu! Banka personelleri rehin alındı