Antalya’da ‘Tesadüf mü?’ dedirten görüntü

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 7:29 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2020 Pazartesi 1:11 pm

Antalya’nın Kaş ilçesinde dün gece meydana gelen yangının ardından ortaya çıkan manzara kundaklama iddialarını akıllara getirdi.

Antalya’nın Kaş ilçesinde gece saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu villaların bulunduğu alana 20 metre kala kontrol altına alındı. 25 dönüm makilik ve zeytinlik alan zarar görürken, yangının aydınlatma direğindeki ampulün kısa devre yapması sonucunda çıktığı belirtildi. Yangının ardından ortaya çıkan manzara ise ‘kundaklama’ iddiasını beraberinde getirdi.

Antalya’nın turistik açıdan en önemli ilçelerinden biri olan Kaş’ta, villa ve yazlıkların bulunduğu Yarım Ada bölgesinde, gece saat 01.45 sularında bir yangın çıkmıştı.

Antalya’da iki farklı noktada orman yangını

5 dönümlük makilik alanın zarar gördüğü yangın kontrol altına alınırken, bölgedeki villalar boşaltılmıştı. Fakat yangınla ilgili dikkat çeken detay, çıktığı bölgenin turistik açıdan önemli ve denize göre konumuydu. Gece saatlerinde yangının etkisi gözlemlenemezken, söndürme işlemlerinin ardından yok olan alanın görüntüsü akıllarda soru işareti uyandırdı.

Bir doğa harikası olan ormanlık alan ve bu alanın deniz manzarası bir süredir oteller ve müteahhitler tarafından imara açılmak isteniyordu.

BAKANLIK’TAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı Yangın Yönetim Merkezi, sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangının duyurusunu akşam saatlerinde yaptı.

Yangın Yönetim Merkezi’nin açıklamasında, “Dün gece Antalya/Kaş’ta Orman Arazisi olmayan alanda meydana gelen yangında yine görev başındaydık. Şiddetli fırtına sırasında henüz bilinmeyen bir sebeple 01.45’te çıkan yangın; 6 arazöz, 2 su ikmal ve 4 ilk müdahale aracının katılımı ile 04.00’da kontrol altına alındı” denildi.

HALUK LEVENT ‘YAKILDIĞINI’ İDDİA ETTİ

Yangının ardından açıklama yapan sanatçı Haluk Levent ise “Kaş’ta yanan (yakılan) yer için etiketleyen arkadaşlar! Ayvalık için Mudanya için ne yaptıysak onu yapacağız merak etmeyin! İlk işimiz Tarım ve Orman Bakanlığını ziyaret edip fidanlar için gün alma” ifadelerini paylaştı.

‘TAM OTELLİK YANMIŞ’

Bir vatandaş, ‘Tam otellik yanmış’ yorumu yaparken, bir başka vatandaş ise “Antala’nın Kaş İlçesi’nde Makilik alanda yangın çıkıyor, öyle çok büyük yangın değil 10-15 villa yapacak kadar” ifadelerine yer verdi.