Antalya’da iş adamlarına yönelik silahlı saldırıda 3 tutuklama

Yayın tarihi: 11 Ağustos 2024 Pazar 7:12 pm - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 Pazar 7:12 pm

Antalya’da Azeri ve Türk iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi’nde önceki gün Azeri asıllı Türk iş adamı Bahtiyar Muradov, Rauf Denktaş Caddesi üzerinde iş yeri bulunan Türk iş adamı arkadaşı Diren Aygün’ün kullandığı araç ile seyir halindeyken takip edildiklerini fark etti.

Otomobili durdurarak Muradov ile birlikte otomobilin yanına giden Diren Aygün, araçtaki kişilerle bir süre konuştu. Edinilen bilgiye göre, otomobildekilerin kendilerini takip etmesini istemeleri üzerine takibe başlayan iş adamları, kısa süre sonra silahlı saldırıya uğradılar.

Saldırganlar, önce yolcu konumunda oturan Azeri iş adamı Bahtiyar Muradov’u hedef aldı. Ancak Muradov kurşunlardan eğilerek kurtuldu. Silahlı saldırıda Diren Aygün ve arkadaşı 25 yaşındaki Mehmet A. bacaklarından yaralandı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 4 şüpheliden 2’sini kısa sürede yakaladı. Operasyonu derinleştiren ekipler, saldırıyı azmettirdiği öne sürülen Bilal K. ile yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen Durmuş A. ve Hayrullah K.’yı da gözaltına aldı. Bilal K. ve polisin operasyonu ile yakalanan saldırganlardan İlker S. ve Yasin T., çıkartıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Olayda yardım ve yataklık yaptığı ileri sürülen Durmuş A. ile Hayrullah K. ise yurt dışı yasağı ve haftada bir imza ile adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Antalya'da Azeri ve Türk iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen silah saldırıyla ilgili 3 kişi tutuklandı.

Kaynak: İHA