Antalya Kemer’deki yangın dördüncü gününde kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2023 Cuma 3:37 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2023 Cuma 3:39 pm

Antalya’nın Kemer ilçesinde pazartesi günü başlayan orman yangını dördüncü gününde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bölgede soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda pazartesi günü saat 21.08’de yangın çıktı.

Henüz bilinmeyen nedenle çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgede, gün boyunca yangına müdahale eden 4 uçak ve 20 helikopter, havanın kararmasıyla çalışmalara ara verdi. Helikopterler, alçalıp denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek verdi. Öte yandan karadan da 73 arazöz, 7 iş makinesi, 654 personel ve itfaiye araçlarıyla müdahale edildiği kaydedildi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Hava ekiplerinin yangın bölgesinde şimdiye kadar 431 saat uçuş gerçekleştirdiğini belirtti. Karacabey, “Ekiplerimiz Kemer’deki orman yangınına bin 963 sortide 7 bin 230 ton su ile müdahale etti” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangını havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yurdun dört bir yanında ormanlar alev alev yanıyor

Yunanistan’daki orman yangını askeri üsse ulaştı! Art arda patlama