Antalya‘ da gözaltına alınan 63 yaşındaki hekim Alman basınında

Yayın tarihi: 7 Aralık 2020 Pazartesi 10:41 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2020 Pazartesi 10:41 pm

Antalya’da havaalanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği söylenen Alman turistin haberleri Almanya’ da manşetleri süslüyor. Almanya‘nın ciddi ve saygın gazetelerinden Franfurter Rundschau‘ da Marvin Ziegele imzalı ve ‘‘ Türkiye demokratik bir ülke değil ‘‘başlıklı bu konuda çıkan haberine göre Alman Doktor Türkiye’de yıllar sürecek bir hapis cezasıyla karşı karşıya.

Almanya’dan 4 Kasım günü Antalya’ya uçan diş doktorunun, bavulları beklerken tartıştığı yolculara, “Siz Türkler böylesiniz işte. Zaten burası da demokratik bir ülke sayılmaz” diye bağırdığı iddia ediliyor. Tartıştığı kişinin, Alman doktorun kendisine ve Türkiye’ye hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olması ve elindeki video kaydını da polise iletmesi sonucu bulunduğu otelde gözaltına alınmış ve şu anda Antalya Cezaevinde duruşmasını bekliyormuş.

DEVLETİ VE ORGANLARINI AŞAĞILAMAK SUÇUNDAN YARGILANACAK

Türkiye’de “devleti ve organlarını aşağılamak” suçunu işlediği iddia edilen ve dört yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olan Alman Doktorun Devleti ve hükümeti kamuoyunda eleştirdiği için cezası daha da ağırlaştırabilecek. Avukatı Rüdiger Deckers‘ in Alman medyasına yaptığı açıklamaya göre Müvekkili olan Turist 8 Aralık’ta yani yarın Salı günü Antalya’daki bir mahkemede Cumhurbaşkanına hakaretten büyük bir ihtimalle TCK 301 den den yargılanacak.

ŞU ANDA 65 ALMAN VATANDAŞI TÜRKİYE’DE TUTUKLU

Funke medya grubunun gazeteleri, Federal Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgilere dayanarak şu ana kadar 65 Alman vatandaşı Türkiye‘ de tutuklu bulunuyor. Ayrıca çıkış yasakları nedeniyle şu anda Türkiye’den ayrılamayan 70 de Alman bulunmaktaymış.

Türkiye tarafı ise Toplam 65 Alman‘ ın Türkiyede gözaltında bulunduğunu duyurmuş. Alman Gazetelerinin Dışişleri Bakanlığı’ndan aldıkları bilgilere göre, “Hapisteki Alman vatandaşlarının Suç iddiaları büyük ölçüde uyuşturucu suçları, saldırı ve cinayet, hırsızlık ve terör suçlarıyla ilgilidir.” Siyasi açıklama veya faaliyet iddialarına dayalı eylemler Türkiye’de genellikle terör suçu olarak sayılmakta ve cezalandırılmaktadır. Geçmişte ve hala Sosyal Medyada AKP hükümetini yada Bakanlarını, kurumları eleştiren ve Avrupa‘ dan Türkiye‘ ye izine giden bir çok Türk kökenli Alman vatandaşları da ya sınırdan içeri sokulmamakta yada Türkiye‘de gözaltına alınıp hapis yatmaktadırlar.

Bu da 2 gün sonra Türkiye’nin konu olacağı , yaptırımların konuşulacağı AB zirvesi için hiç iyi bir icraat olmayacak gibi görünüyor. Hakaret, tehdit, ve Terörü teşvik etmeyen hükümetlere, resmi kurumlara yönelik hiç bir eleştiri Almanya‘ da Avrupa‘ da suç unsuru sayılmamakta ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmektedir.