‘Yönetemiyorsunuz!’

Yayın tarihi: 11 Nisan 2020 Cumartesi 12:23 am - Güncelleme: 11 Nisan 2020 Cumartesi 6:17 pm

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs salgını kapsamında 31 il için sokağa çıkma yasağının geç saatlerde açıklanması ardından panikle sokağa çıkan yurttaşların görüntüleri, ‘Yönetemiyorsunuz’ tepkilerine neden oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “An itibariyle İstanbul… Yö-ne-te-mi-yor-su-nuz! Nasıl plansız, nasıl programsız akıl alır gibi değil..” paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yasağın gelmesinin ardından ‘Sevgili yurttaşlarım! Sokağa çıkma yasağında ihtiyaçlarınız hem belediyelerimiz hem de diğer yetkilliler tarafından karşılanacaktır. Lütfen panik oluşmasına izin vermeyin, sükunetinizi ve sağlığınızı koruyun, evde kalın size ulaşılacaktır. Sağlığınız her şeyden önemli!’ ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil, sokağa çıkma yasağının ardından sosyal medya hesabında karara ilişkin eleştiride bulundu. Özdil, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık bakanımız çok şeffaf bilgi veriyor” diyenler, şu anda fellik fellik açık bakkal arıyor!”

CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın 31 vilayet hakkında sokağa çıkma yasağı kararını geç açıklamasına tepki gösterdi.

Söz konusu sokağa çıkma yasağı kararının geç saatlerde açıklanmasının toplumu paniğe sevk ettiğini ve sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine yol açtığını ifade eden Salıcı, “Günlerdir korunmaya çalışılan sosyal mesafe bir gecede yok edildi, hem de İçişleri Bakanlığı eliyle… Sokağa çıkma yasağı bir kaç saat kala mı ilan edilir?” dedi.

CHP Sakarya Milletvekili ve Grup Başkanvekili Engin Özkoç, aniden alınan sokağa çıkma yasağı kararına tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özkoç, “Y Ö N E T E M İ Y O R S U N U Z !” diye yazdı.