Anonymous’tan Berkin Elvan göndermeli Erdoğan paylaşımı

Yayın tarihi: 1 Haziran 2020 Pazartesi 6:27 pm - Güncelleme: 1 Haziran 2020 Pazartesi 6:29 pm

Trump’la ilgili çarpıcı iddialarda bulunan uluslararası hacker grubu Anonymous, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tweetlerini alıntılayarak Berkin Elvan’ı hatırlatan paylaşımda bulundu.

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, ABD’deki gösterilerin ardından yeniden harekete geçti. Hafta sonu Trump’ın Epstein ile birlikte çocuk istismarından yargılandığı davanın belgelerini paylaşan grup, Minneapolis polisinin ve belediyesinin internet sitelerini de hacklemişti.

Berkin Elvan’ı hatırlattı

Anonymous’un yeni hedefi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan’ın, George Floyd ile ilgili attığı İngilizce tweeti alıntılayan Anonymous, “Türkiye, sadece demokrasiden uzak bir görüntü çizmekle kalmadı. Aynı zamanda bu faşist tutum, 2014 yılında Berkin Elvan’ın polis şiddetiyle ölmesine neden oldu. Otokratik lider, iktidarda kalmak için her şeyi yapar, kendi vatandaşlarını öldürmek dahil” ifadelerini kullandı.

‘Batı’yla ilişkileri iyi olan otokratik lider modelini belirledin’

Daha sonra, Erdoğan’ın ABD’deki polis şiddetini kınadığı tweetini alıntılayan Anonymous, “Senin korumaların, ABD’de seni protesto eden ABD vatandaşlarına saldırdı. Sen Batı’yla ilişkileri iyi olan otokratik lider modelini belirledin” dedi.