Annesi rüya gördü: Salonda 21 metre kuyu kazdı

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 5:15 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 5:15 pm

Leyla T. adlı vatandaş, ölen annesinin rüyasının etkisinde kaldığını öne sürerek  define bulmak için gecekondu salonunda 3 ayda 21 metre kuyu açtı. İhbar üzerine operasyon düzenleyen polis, altı kişiyi gözaltına aldı.

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi’ndeki evden sürekli sesler geldiği yönündeki ihbarlar üzerine emniyet ekipleri harekete geçti. Operasyon düzenleyen polis ekipleri evin her yerine dizilmiş çuvallar dolusu molozla karşılaştı. Evin içerisinde arama yapan polis, salonda bir kazı çalışması olduğunu ve kuyudan dışarıya çıkan bir havalandırma düzeneği olduğunu belirledi.

Polis ekipleri, kuyunun define aramak için açıldığını tespit etti. Yaklaşık 7 yıldır evde kiracı olan Leyla T. , kuyunun başında bekleyen Aydın T., Semih Ş. ve kuyunun içerisinden çıkartılan Adem B., Ratif Y. ile Serhat Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin yaklaşık 3 ayda kuyuyu 21 metre derinliğinde kazdıkları ve herhangi bir değerli eşya bulamadıkları belirlendi.

‘BENİ KURTARIN BURADAN ÇIKARTIN’

Öte yandan Leyla T.’nin vefat eden annesinin geçmişte rüyasında evin altından  ‘beni kurtarın buradan çıkartın’ diye sesler duyduğunu ve annesinin vefatının ardından bu rüyanın etkisinde kalarak kazı çalışmasına başlattığını söylediği öğrenildi. Gözaltına alınan 6 şüpheli, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ndeki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede adli makamlarca serbest bırakıldı. Ev ise zabıta ekiplerince mühürlendi.