Annesi evde kardeşine şiddet uygulayan oğlundan şüphelendi, anaokulundaki şiddet ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 11:48 am - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 11:48 am

Aydın’da çocuğunu anaokuluna gönderen bir anne, oğlunun evde öğretmen rolü yapıp kardeşine şiddet uygulamasından şüphelenip durumu diğer velilere anlattı. Velilerin talebi üzerine kamera takılan anaokulunda öğretmenin çocuklara şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Aydın’da Neşe Erberk Anaokulu’na giden bir çocuğun evde değişen davranışlarından şüphelenen anne, oğlunun kreşte şiddet gördüğünü ortaya çıkardı.

Oğlunun evde kardeşiyle oyun gereği ‘öğretmen’ rolü yaparken, kardeşine şiddet uyguladığını gören annesi, bu durumdan şüphelenerek pedagog desteği aldı. Pedagog, aileye çocuğun okulda şiddet görmüş olabileceğini anlattı. Eski velilerle görüşen ve bazı ailelerin çocuklarını ‘şiddet’ sebebiyle kreşten aldığını öğrenen anne, oğlunu okuldan aldı.

VELİLERİN TALEBİYLE KAMERA TAKILDI

Sabah’tan Ceyhan Torlak’ın haberine göre, olayın hemen ardından kendi çocuklarında da davranışlarında farklılıklar hisseden velilerin talebi üzerine kreşe kamera takıldı. Kamera görüntülerini izleyen veliler, öğretmen Ayça Çimen’in çocuklarına şiddet uyguladığı anlara tanık oldu.

ÇOCUKLARIN SAÇINI ÇEKTİ, ÇELME TAKTI, İTTİ

Kamera kayıtlarında Ayça Çimen’in, Asil isimli bir çocuk ile ikizleri ittirdiği, çelme taktığı, saçından çektiği görüldü. Bu davranışları hareket koordinasyon dersinde yapan öğretmen Ayça Çimen’in ayrıca yemekhanedeki kameralara yansıyan görüntüsünde de çocuklardan birine sert şekilde yemek yedirmeye çalıştığı görüldü.

Kreşteki görüntüler soruşturmalık oldu! Öğretmen ‘itmedik’ aile ‘savruldu’ dedi

Çocuk bakıcısı Buse G’nin de bir çocuğu sandalyeye sert bir şekilde oturtup çarparcasına ittirdiği kameralara yansıdı. Çocuklarına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet uygulandığının ortaya çıkmasının ardından veliler, şiddet görüntülerine ilişkin 28 kamera kaydı ile birlikte soluğu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde aldı.

OKULA VE ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

İlgili kurum tarafından konuyla ilgili idari soruşturma başlatılırken, öğretmen Ayça Çimen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ayça Çimen’in de işine son verilirken olaya göz yumduğu iddiasıyla okul yönetiminin de soruşturmaya dahil edildiği öğrenildi.

Kaynak: SABAH