Anneler, Meclis’te oturma eylemine başladı! ‘Seyirci kalamayız’

Yayın tarihi: 14 Mayıs 2019 Salı 3:34 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2019 Salı 4:34 pm

Çocukları açlık grevinde olan anneler Adalet Bakanlığı ile görüşmek için Meclis’te oturma eylemi başlattı. Anneler adına konuşan Nezahat Teke, “Taleplerimiz kabul edilmeyene kadar buradan gitmeyeceğiz. Biz talebimizi ilettik. Adalet Bakanı görüşme için bize bir söz verirse 3 kişi gidip görüşeceğiz” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle cezaevlerinde açlık grevine giren tutukluların anneleri Meclis’te Adalet Bakanlığı ile görüşme taleplerinin karşılanması için oturma eylemi başlattı.

HDP’nin haftalık grup toplantısına Diyarbakır, Van ve Mardin’den gelen anneler, grup toplantısının bitmesinin ardından HDP grup toplantı salonunda oturma eylemi başlattı.

“ÖLÜMLERE SEYİRCİ KALAMAYIZ”

Anneler adına konuşan Nezahat Teke, taleplerinin Adalet Bakanlığı ile görüşmek olduğunu söyledi. Taleplerini Bakanlığa ilettiklerini ve oradan gelen yanıtı beklediklerini belirten Teke, şunları söyledi: “İmralı’daki tecrit kalkıncaya kadar çocuklarımız açlık grevini bırakmayacak. 30 kişi ölüm orucuna başladı. Her an ölüm haberi bize gelebilir. Daha önce 8 kişi yaşamını yitirdi. Biz evlatlarımızın ölümüne seyirci kalamayız. Biz anneyiz, çocuklarımız için buradayız. Taleplerimiz kabul edilmeyene kadar buradan gitmeyeceğiz. Biz talebimizi ilettik. Adalet Bakanı görüşme için bize bir söz verirse 3 kişi gidip görüşeceğiz. Eğer kabul etmezse burada bekleyeceğiz. Ancak buraya girebildik. Artık yeter. Bir kızım tecrit için kendi bedenini ateşe verdi, oğlumu da açlık grevinde yitirmek istemiyorum. Bu benim ve annelerin en doğal hakkıdır.”