Anneler Günü dolandırıcılığı: Bu mesaja dikkat

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2021 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 1:00 pm

Dolandırıcılar, bu kez de Anneler Günü’nü kullanarak vatandaşların cebindeki paraya göz dikti. Siber dolandırıcılar, internet üzerinden hediye için alışveriş yapan vatandaşlara “Anneler günü çekilişi” şeklinde link göndermeye başladı. Uzmanlar, yaklaşan Anneler Günü öncesi tuzağa düşülmemesi için bilgilendirmede bulundu.

Vatandaşların cebindeki parayı haksız yoldan almak isteyen dolandırıcıların yeni hedefinde “Anneler Günü” var. Siber dolandırıcılar, 9 Mayıs Anneler Günü’nde annelerini sevindirmek isteyen vatandaşları hedef alarak, hesaplarındaki parayı ele geçirmeye çalışıyor.Dolandırıcılar tarafından gönderilen linklere tıklanması durumunda GSM operatörü üzerinden aylık abonelik ücreti bile çekilebildiği öğrenildi.

Uzmanlar,tam kapanmayla birlikte dolandırıcıların artan internet alışverişlerini fırsat bildikleri ve yeni yöntemlerini devreye soktukları belirtiyor.

SÖZDE ÇEKİLİŞ LİNKİ GÖNDERİYORLAR

Siber dolandırıcılar, “Anneler Günü” için dünyaca ünlü firmaların fotoğraf ve isimlerini kullanarak sözde çekiliş linki gönderiyor. Linke tıklandığınızda çekilişe katılma şartı olarak bu çekilişin WhatsApp üzerinden paylaşılması talep ediliyor. Mesaj kişi listesinden birinden geldiği için de siber dolandırıcılar “Fishing” yani “Oltalama” olarak tabir edilen dolandırıcılık türünü rahatlıkla uygulamaya koyabiliyor.

TELEFON FATURALARINA YANSITILIYOR

Vatandaşın gelen linke tıklamasının ardından bilgileri isteyen dolandırıcılar, “Ayakkabı kazandınız, hediyeyi almak için bilgilerinizi giriniz” şeklindeki alandan aldıkları bilgilerle aylık abonelik yaparak, GSM faturasına ücret yansıtıyor. Dolandırılan vatandaşlar da aradaki farkı görene kadar ücreti ödemeye devam ediyor.