Anne Gürtürk’e kötü haber HDP binası önünde oturma eylemi yaparken geldi: Oğlu hava harekatında ölmüş

Yayın tarihi: 24 Eylül 2019 Salı 2:54 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2019 Salı 2:54 pm

HDP önünde oturma eylemi yapan annelerden birinin çocuğunun hava harekatında öldüğü ortaya çıktı. DNA testinin ardından Musa Gürtürk’ün cenazesi aileye teslim edildi.

Kalp hastası olduğu halde ameliyat edilmediğini söyleyen yurttaş HDP Diyarbakır binası önündeki eyleme katıldı

Diyarbakır’da çocukları için HDP İl binası önünde oturan annelerden İkram Gürtürk’ün oğlu Musa Gürtürk’ün 10 Eylül’de düzenlenen hava harekâtında öldürülen iki teröristten biri olduğu ortaya çıktı. Gürtürk’ün cenazesi DNA testinin ardından ailesine teslim edildi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığını söyleyen aileler 3 Eylül 2019 günü Diyarbakır HDP İl binası önünde oturma eylemi başlatmışlardı. İkram Gürtürk, 2014 yılında Muş’ta kaybolan 17 yaşındaki oğlu Musa için HDP önündeki eyleme katılmıştı. Çocuğunun PKK tarafından kaçırıldığını söyleyen anne, ‘oğlumu geri versinler’ diyordu.

Anne Gürtürk’e kötü haber HDP İl binası önünde eylemde olduğu sırada verildi. Musa Gürtürk’ün, 10 Eylül 2019’da Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki Görese Dağı’na düzenlenen hava harekâtında öldürülen 2 teröristten biri olduğu ortaya çıktı. PKK’da Göktürk’ün Dicle kırsalında öldürüldüğünü duyurdu ve açık kimlik bilgilerini yayımladı. DNA testinin ardından Musa Gürtürk’ün cenazesi aileye teslim edildi.

HDP binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Süleyman Soylu: Ayağınıza sağlık, Allah sizden razı olsun

‘YETER, BİTSİN BU HASRET’

Oğlunun öldüğünden habersiz olan anne İkram Gürtük, HDP İl binası önünde yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: “Oğlum 16 yaşında liseye giderken kandırılarak dağa kaçırıldı. PKK oğlumu geri versin. O daha çok küçük. Evimizde huzur kalmadı. Biz fakir, yoksul insanlarız. Bizden ne istiyorlar. Artık huzur istiyoruz. Bu kadar acı yeter. 5 yıl önce oğlumu kandırıp götürdüler. Dağa kaçırıldığını bile bir yıl sonra öğrendik. Çalmadığım kapı kalmadı. Polis, asker tüm kurumlara yaptığım başvurulardan sonuç alamadım. Oğlum derslerinde başarılı bir çocuktu. Okuldan çıkar çıkmaz eve gelirdi. Hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. 16 yaşındaki yavrumun aklını çelerek onu dağa çıkaranlara sesleniyorum. Düşün bizim yakamızdan artık, yavrularımızı bize geri verin, bitsin bu hasret. 5 yıldır yediğimden, içtiğimden hiçbir şey anlamıyorum. Uyurken, uyanıkken oğlum gözlerimin önünde. HDP’lilere de sesleniyorum. Biraz vicdanınız varsa bu işe aracılık edin ve evlatlarımızı bize kavuşturun. O zaman sizin barış taleplerinizin ne kadar samimi gerçekçi olduğunu da anlarız”

Yandaş gazete sokakta yürüyen çocuğu ‘dağa kaçırılma’ görüntüsü diye servis etti

METİN GÜRCAN SORMUŞTU: ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERDEN BİRİ BU ANNELERDEN BİRİNİN ÇOCUĞUYSA

Güvenlik ve asker-sivil ilişkileri alanında çalışmalar yürüten Metin Gürcan, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) “Pençe-3 harekatında 7 teröristin etkisiz hale getirildiği”ne ilişkin açıklamasını alıntılayarak, “Gene kızacaklar ama sormadan da edemiyorum: Ya bu ‘etkisiz hale getirilen teröristlerden’ biri şu anda Diyarbakır’da HDP il binası önünde evladını arayan annelerden birinin kızı veya oğluysa” diye yazmıştı.

Kaynak: Tarafsız Haber Ajansı