Netflix, Anna Karenina uyarlamasının çekimlerini durdurdu

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 10:01 am

Netflix, Tolstoy’un ünlü eseri ve klasikler arasında olan Anna Karenina uyarlamasının çekimlerini durdurdu.

Dijital yayın platformu, geçen yıl Roskomnadzor tarafından denetlenen “görsel-işitsel hizmetler” listesine eklenmişti. Bunun neticesinde şirket 1 Mart’ta Rusya’da bir dizi yeni yükümlülük altına girecekti. Yükümlülükler, Netflix’in 20 Rus federal televizyon kanalını yayınlamak zorunda kalacağı anlamına geliyordu.

Anna Karenina

 

Netflix ise dün yaptığı bir açıklamada Rusya’ya rest çekti. Rusya’nın Ukrayna saldırıları gösterilerek “Mevcut durumlar göz önüne alındığında, bu kanalları hizmetimize ekleme planımız olmadığını söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı. Netflix’in bu açıklamasının ardından Anna Karenina yapımıyla da ilgili bir karar geldi. Klasikler arasında yer alan kitaptan uyarlanan yapım iptal edildi.

Warner Bros, Disney ve Sony de tepkilerini koydu. Bu şirketler de  Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla Rusya’da film gösterimlerini durdurdu. Warner Bros, Disney ve Sony yapım şirketleri, The Batman, Turning Red ve Morbius gibi filmlerin Rusya’da vizyona girişlerini iptal etti.

Apple bugün tepkisini gösteren şirketler arasında karşımıza çıktı. Apple’ın kararı ile Rusya’da Apple ürünleri satılmayacak. Bazıları Netflix’in Anna Karenina iptali kararını oldukça mantıklı bulurken bazıları ise ortaya çıkan savaşın sanatla bir alakası olmadığını dile getiriyor.

Covid-19 salgınında yeni kararlar açıklandı!