Anket şirketi ‘AKP düşüşte’ dedi ve ilk kez nedenini açıkladı

Yayın tarihi: 30 Haziran 2020 Salı 11:14 am - Güncelleme: 30 Haziran 2020 Salı 5:29 pm

Konda Anket Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, son anket verilerinin değerlendirmesini yaptı. Bekir Ağırdır açıklamasında AKP’nin özellikle metropollerde büyük bir çözülme yaşadığını ve özellikle Z kuşağı diye tabir edilen gençlerin öfkeli olduğunu söyledi. İşte ‘AKP neden oy kaybediyor?’ sorusunun cevabı…

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Sayıların Dili’nde gazeteci Murat Sabuncu’ya açıklamalarda bulundu.Anket sonuçlarında AKP’deki düşüşün nedenlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Ağırdır, oy desteğinin azaldığını, partinin yeni seçmen kitlelerinden oy alamadığını özellikle de metropollerdeki AKP seçmeninde bir çözülme görüldüğünü söyledi.

Son seçim anketi yayınlandı: AKP’de büyük düşüş!

“AKP’NİN ÇAYDANLIĞI FOKURDUYOR”

AKP’den kopan seçmenin gri alanda beklediğini dile getiren Ağıdır, partinin entelektüel kapasite ve siyasi maharet konusunda bir sıkışma içerisinde olduğunu ifade ederek, “AK Parti’nin çaydanlığı fokurduyor ve bakıldığı zaman AK Parti de paniklemiş durumda. Tepkisel davranıyor. Yeni bir strateji veya vizyon geliştiremiyor. Ama bundan sonra ne olacağı sadece AK Parti’den çözülme ile ilgili değil, muhalefetin veya diğer partilerin ne üreteceğine de bağlı. Henüz ne olacağı konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil” dedi.

Erdoğan’a kötü haber kendi seçmeninden geldi… İşte son anket sonuçları

“Z KUŞAĞI ÖFKELİ”

AKP’nin yeni genç seçmen kitlelerinden oy toplayamadığını belirten Ağırdır, partinin kendi seçmeniyle ilişkisi konusunda da yeni bir strateji veya vizyon geliştiremediğini dile getirdi.

‘Erdoğan’ın kaybedeceği neredeyse net’ İşte Avrasya’nın son seçim anketi

Ağırdır, Z kuşağı tartışmaları için de “Anaokulundan itibaren bu ülkede farklı dillerin ve kültürlerin var olduğunu ve aynı zamanda nasıl bir hayattan mahrum kaldığını gören, hayattaki hayalleri güçlü, öfkeli gençler var” diye konuştu

Faturalar cep yakıyor… Ama elektriğe 3 ay zam yok!

Tekirdağ’da, ‘organize suç örgütü’ operasyonunda 9 kişi tutuklandı