Ankara’yı sağanak vurdu! Fırtına çatıları uçurdu!

Yayın tarihi: 11 Haziran 2022 Cumartesi 6:50 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2022 Cumartesi 9:59 pm

Ankara’da mevsim normallerinin üzerinde bastıran sağanak yağış, tüm şehri etkisi altına aldı. Yağmurla birlikte yaşanan rüzgar nedeniyle bazı evlerin çatısı uçtu. Aniden bastıran yağmur sele neden oldu.CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti.

Ankara’da aniden başlayan sağanak yağış, şehrin birçok yerinde etkili oldu. Sağanak nedeniyle yollar su altında kaldı. Yağmur ve şiddetli rüzgar görüş mesafesini büyük oranda etkilediği için araçlar trafikte ilerlemekte zorluk çekti. Bazı sürücüler ise hem görüş mesafesinin kapanması hem yollardaki su birikintileri nedeniyle araçlarını yol kenarına çekti.

Çankaya Kuğulu altgeçidinde bir araç, yarı yarıya su altında kaldı. Aracını bırakmak istemeyen sürücüyü, olay yerindeki belediye ekipleri ikna etti. Dikmen’e gitmeye çalışan sürücü, aracıyla birlikte kurtarılmak istedi. Belediye ekipleri ise aracın hızla çekileceğini söyledi. Sürücü, belediye aracına bindirildi. Bu sırada alt geçit girişindeki araçlar da geri ilerlemek isteyince trafik sıkıştı. Tünel içinde kalan araçların, trafik polislerince kontrollü şekilde dışarı çıkarıldı. Belediyenin hızlı çalışmaları ve sağanak yağışın etkisini kaybetmesiyle trafik normal seyrine döndü.

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI SELDE HAYATINI KAYBETTİ

 

Ankara’da meydana gelen sel afetinde Mamak CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara’da yaşanan felakette sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcımız İlkay Yiğit’in acısını yaşıyoruz. Yol arkadaşımız İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, partimize ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Karadeniz ve Marmara’ya fırtına uyarısı

“1277 ARAÇ TEYAKKUZ HALİNDE”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de konuyla ilgili yaptığı açıklamada yağışların akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiğini ve tüm birimleri ile teyakkuzda olduğunu açıkladı. ABB’nin sosyal medya hesabından “Bugün Ankara’da başlayan ve merkeze yönelen sağanak yağışların akşam saatlerine kadar sürmesi beklenmektedir. ABB tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın da yağışın olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz” mesajı paylaşıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, saat 15.14’te sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara’da yağışlı hava etkili oluyor. Şu ana kadar metrekareye 20 kilogram yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. AFAD Başkanlık’ta gelişmeleri takip ediyoruz” dedi.

23 EVİN ÇATISI UÇTU

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın verdiği bilgiye göre; ev, iş yeri ve caddelerde yaklaşık 300 bölgede su baskını, 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı yapıldı. 35 vatandaş, belediye ekiplerince kurtarıldı. Ekipler, ihbar bölgelerine hızla sevk edildi. Tüm birimlerde 1277 araç ve 3138 personel alanda çalışmaya devam ediyor.

Mansur Yavaş’tan açıklama:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün öğle saatlerinde Ankara’da etkisini gösteren fırtına ve sağanak yağış sonrası açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından video yayınlayan Yavaş, salı gününe kadar devam etmesi beklenen yağışlar konusunda Ankaralıları uyardı. Yavaş, şunları söyledi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün yaptığı ‘turuncu uyarı’ sonucunda Ankara merkeze fırtına şeklinde yönelen gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Ankara Belediyemize şu ana kadar ev, iş yeri ve caddelerde yaklaşıl 300 bölgede su bakını, 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı ulaşmış; 35 vatandaşımız ise kurtarılmıştır.

Ekiplerimiz ihbar bölgelerine derhâl sevk edilmiştir. Kahramankazan, Ayaş’tan Mamak Gölbaşı’na kadar genel olarak yağışlar Ankara’nın her tarafında hüküm sürmüş şu anda yavaş yavaş ayrılmak durumundadır. Tüm birimlerimizden 1277 araç, 3138 personelimiz hala alanda çalışmaktadır.

Mağduriyetin giderilmesi için 153 numaralı telefonumuzu arayabilirsiniz. Salı gününe kadar bu yağışlar devam edecektir. Ve ekiplerimizin hepsi hazır durumda bekleyecektir. Ben de Ankaralı hemşehrilerimin, bu durumu nazara alarak, salı gününe kadar devam edecek yağışlardan dolayı kendi ölçülerinde tedbirlerini almalarını özellikle rica ediyorum. Ankara’mıza geçmiş olsun. Çok şükür şu ana kadar bize bildirilen bir can kaybı bulunmamaktadır.”