Ankara’yı FETÖ’ye ‘parsel parsel’ satan Melih Gökçek’e yanıt

Yayın tarihi: 4 Haziran 2020 Perşembe 10:29 am - Güncelleme: 4 Haziran 2020 Perşembe 5:52 pm

Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 25 sene boyunca Ankara’yı FETÖ’ye parsel parsel satan Melih Gökçek, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ’a iftiralarla saldırdı. Yanardağ, iftiralara ‘İstediğiniz yerde tartışalım. Sen de gel’ diyerek yanıt verdi.

Dr. Merdan Yanardağ’ın 18 Dakika programında İstanbul’un Fethi’nin 567. yılı etkinlikleri kapsamında Ayasofya’da Fetih Suresi okunmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamaların ardından AKP’li troller ve FETÖ sicili kabarık Gökçek ailesi,  iftiralarla Yanardağ’a saldırmaya devam ediyor.

FETÖ bağlantılı vurgun! Melih Gökçek’e 48 milyonluk suç duyurusu… Ankara’nın parası yok oldu

Melih Gökçek hakkında FETÖ’den suç duyurusu

Yanardağ’ın, ‘İstanbul’un işgalden kurtuluşu 9 Ekim tarihidir, İstanbul artık bir Türk kentidir’  ve ‘Fetih ifadesinin Ortaçağ dönemine ait bir kavram olduğunu, yeniden yorumlanması’ gerektiğini söylediği cümleler Gökçek tarafından ve trollerce çarpıtılarak medyaya sunuldu.

Çirkin iftiralarına devam eden Gökçek, ‘Savunamayacağın fikirleri söyleme,artislik yapma, Çıkarlar adamı böyle pert ederler’ sözleriyle yalanlarına yeni bir boyut kazandırdı.

Dr. Merdan Yanardağ: Melih Gökçek efendi gel istediğin yerde tartışalım, bu Ankara’yı yağmalamaya benzemez!

Yanardağ ise bu iftiralara ‘Ankara yağmacısı Fetö-sever Melih Gökçek’ diyerek yanıt verdi:

“Ankara yağmacısı Fetö-sever Melih Gökçek, Beyaz TV’deki fetih tartışmasına katılmadığımı iddia etmişsin.. Cahil ve korkak olduğunuz gibi yalancısınız da.. Dün dışarıda araç kullanırken izleyemediğim program için arandım, bağlanamadık. İstediğiniz yerde tartışalım. Sen de gel.”

merdan-yanardag.jpg

Yanardağ, AKP’nin trollerine de bu sözlerle cevap vermişti:

‘Yandaş troll güruhu, iftira ve yalanla beni susturacağını sanıyor. Hem cahil hem de aptallar. 1-İstanbul’un fetihine “işgal” demedim. Alçakça yalan söylemeyin. Fetih Ortaçağ hukukunda meşrudur ve yüzyıllardır İstanbul bir Türk kentidir.

2- Bu çağda fetih ideolojisini savunmak ilkelliktir dedim. Diyorum. 3- Çünkü bugün hala fetih ideolojisini savunmak, kutlamalar yapmak, İstanbul’un bir Türk kenti olmasını tartıştırmaktır.

4- Bugün fetihçilik yapmak, İstanbul’un aynı yöntemle alınacağını kabul etmek demektir. 5- Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra İstanbul’a düşman ordularının girişi bu nedenle “fetih” değil, işgaldir. çünkü fetih bu çağda meşru değildir. 6- Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasından sonra İstanbul’un işgalden kurtarılması ve Lozan, bu günün hukukuna dayanır.

7- Sonuç olarak kavimlerin yeryüzünde hareket halinde olduğu, halkların yerleşim süreçlerinin tamamlanmadığı çağda fetihler de meşrudur ve bugün tartışılmaz. Ancak, ulusal kurtuluş mücadeleleri günümüzde ayrı bir yere ve meşruiyete sahiptir.

8- İsrail’in Filistin topraklarını silah zoruyla ele geçirmesi bu nedenle “fetih” olamadığı gibi ve meşru da değildir.. 9- İsrail Musevi/Yahudi olduğu için değil, çağımızın hukukuna göre suç işlediği işgalci oldukları için doğru değildir. İşgal kabul edilemez.

10- Dolayısıyla “fetih” işgal değildir, “işgal” de fetih değildir. Bu çağda biz müslümanız diye başka toprakları işgal hakkımız yok, başkalarının da Türkiye’yi.. Tıpkı, “Vadedilen topraklar” iddiasıyla İsrail’in Filistin topraklarını işgali gibi.. Takiye yok! Anlaşıldı mı?

Ve bu konuda son söz.. Günümüzde “fetih” kavramı, -İslami anlamda da siyasal ve kültürel bakımdan da- çağın gereklerine göre ve barışçıl bir perspektifle yeniden tanımlanmalıdır.

YANARDAĞ’A SALDIRAN OSMAN GÖKÇEK’İN FETÖ OKULU SERÜVENİ

Yandaş Beyaz Tv’de sistematik olarak hakaretler savuran Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in mezun olduğu okul ise bir zamanlar FETÖ’nün gözbebeği olan Samanyolu Koleji.

Fethullahçı şebeke ile birlikte yükselen ve okullarında okuyan Gökçek ailesi her fırsatta yalanlarına devam ederken, Osman Gökçek’in ‘Samanyolu Koleji’ ile ilgili olarak hali hazırda itirafçı olmaması ise bir başka merak uyandıran konu olarak gizliliğini koruyor.

MELİH GÖKÇEK’İN FETÖ İLE YAKIN DANSI

İftiralarına her geçen gün yeni bir boyut kazandıran ve Ankara’yı FETÖ’ye talan ettiren Melih Gökçek’in ise sicili bir hayli kabarık.

Geçmişte sosyal medyada yazdıklarıyla Fethullah Gülen’i yere göğe sığdıramayan Gökçek, Ankara’da görevde bulunduğu dönem boyunca ‘imar değişiklikleri’ ile FETÖ’cü kooperatiflere rant, FETÖ firarilerine arsa peşkeş çekmişti.

FETÖ'yü protesto edenlere böyle tepki vermiş

Öğretim görevlisinin hobi çalışması gelir kaynağı oldu

Rusya, Almanya’nın ‘siber saldırı’ suçlamalarını reddetti