Ankaralılar Perihan Pulat’ı anlattı: Direnen herkesin ablasıydı

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 11:19 am - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 11:19 am

Ankara’nın  ‘Perihan Abla’sı olarak tanınan, Yüksel Direnişçisi ve eski Sayıştay Hâkimi Perihan Pulat, yaşama veda ettti. İki yıl önce polis tarafından darp edilen ve o günden beri eski sağlığına kavuşamayan Pulat, solunum yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

‘Perihan Abla’yı dostları BirGün’den Kardelen Tatar’a anlattı. Kırk yılı aşkındır Ankara sokaklarında fotomuhabirliği yaptığını aktaran Mehmet Özer, şunları söyledi: “Bu nedenle katılımcıların birçoğunun yüzünü anımsarım. Bazı yüzler hiç eskimeyen yüzlerdir Perihan abla da bunlardan biridir. Hasta değilse eylemdedir. Perihan abla miting gösterilere kendi yaptığı özel dövizlerle katılırdı. Alana geldiğinde gösterir “nasıl olmuş uygun mu, taşıyabilir miyim diye sorardı. Yüksel direnişi döneminde polis şiddetine rağmen her gün aksatmadan eylemlere katıldı, yaralandı, yerlerde sürüklendi ama asla vazgeçmedi.”

Perihan Pulat için “Direnen herkesin ablasıydı” ifadesini kullanan Mahmut Konuk ise şöyle konuştu: “1 Mayıs 2018’de Yüksel Caddesi’nde saçlarından tutarak gözaltına alındı. Polis geldi kafa üstü yere çaktı. O günden bugüne kendine gelemedi. Kim nerede direniyorsa Perihan abla oradaydı. Perihan ablanın anısını yaşatacağız. Onun direnen ruhunu yaşatacağız. Ardından ağıt yakmamızı değil, direnmeye devam etmemizi isterdi. Behice Boran rozetini ve savaş karşıtı rozetlerini hiç çıkarmazdı.”