Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 9:39 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 12:57 pm

 Çaykur Rizespor-MKE Ankara gücü maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde saldıran MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı.

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, 1-1 biten Çaykur Rizespor-MKE Ankara gücü maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e sahanın içinde yumruk attı. Saldırının ardından Halil Umut Meler’in sol gözü morardı. Meler yere düştükten sonra da yüzüne tekme atıldı.

Hakem Halil Umut Meler’e saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın da arasında olduğu 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından, nöbetçi sulh ceza hakimliğince “6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık” ve “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama” suçlarından tutuklandı. Sahaya indiği tespit edilen diğer 3 kişi için de adli kontrol kararı talep edildi.

FARUK KOCA VE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Olaya ilişkin gelişmeleri sosyal medya hesabından duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı:

“11/12/2023 tarihinde Ankaragücü-Çaykur Rizespor Trendyol Süper Lig müsabakası sonrası sahaya inerek maçın hakemine yönelik şiddet eylemine karışan tüm şüpheliler ile maç sonrası sahaya inen taraftarlar hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna aykırılık ve Türk Ceza Kanunu’nca “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle yaralama ve tehdit suçlarından” Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, şüpheliler F. K., Ş. Y. Ş. ve K. Ç. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerini müteakip sevk edildiği Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “kamu görevlisini yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle spor alanında kırık oluşacak şekilde yaralamak” suçundan tutuklanmıştır.

Görüntü analizlerinden maç bitiminde sahaya indikleri tespit edilen şüpheliler R. K., Ö.O.Ü, V.D. hakkında da 6222 S.Y. uyarınca adli kontrol kararı talep edilmiştir. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir.

TUTUKLANAN KOCA ADLİYEDEN MUTLU AYRILDI

Öte yandan adliyeden çıkartılırken görüntülenen Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın güldüğü anlar dikkat çekti.

Emre Belözoğlu’nun Halil Umut Meler’e parmak salladığı görüntüler ortaya çıktı

Kaynak: TELE1