Ankara’dan New York Belediyesi’ndeki rüşvet iddialarına açıklama

Yayın tarihi: 27 Eylül 2024 Cuma 10:08 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2024 Cuma 10:08 pm

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, ABD’nin New York şehrinin Belediye Başkanı Eric Adams hakkındaki soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Keçeli yaptığı açıklamalarda, “Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz” dedi.

New York Belediye Başkanı Adams hakkında şehir yönetimindeki nüfuzundan yararlanmak isteyen kişilerden rüşvet ile yasa dışı olarak kampanya katkısı aldığı ve ücretsiz yurt dışı gezileri kabul ettiği suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Adams iddianamede, Demokrat, Türk yetkililer ve iş adamlarından ücretsiz otel konaklamaları; Fransa, Çin, Sri Lanka, Hindistan, Macaristan, Gana ve Türkiye gibi destinasyonlara indirimli uçak biletleri de dahil olmak üzere çeşitli uygunsuz hediyeler almakla suçlandı.

New York Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet iddianamesinde çok çarpıcı iddialar!

“SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, konuya ilişkin soru üzerine yaptığı açıklamada, “Yurtdışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmelerine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz. New York’ta devam eden hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Tabiatıyla, Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan haklarımızı saklı tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1