Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde saldırı!

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 3:19 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 7:50 pm

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde saldırı gerçekleştirildi. Uğuroğlu’nun durumunun iyi olduğu ve Emniyet’te ifade verdiği belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü, Uğuroğlu’na saldıran 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını, bir kişinin de arandığını duyurdu.

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na evinin önünde saldırı düzenlendi. Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre, Uğuroğlu arabasına bineceği sırada arkadan gelen 3 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırganların 34 plakalı bir araba ile geldiği belirtilirken, Uğuroğlu’nun sağlık durumunun iyi olduğu ve Emniyet’te ifade verdiği bilgisi paylaşıldı.

Uğuroğlu da bir süredir MHP’li üst düzey isimlerin hedefinde olan isimlerden birisiydi.

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Uğuroğlu’na saldıran 3 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını, bir kişinin de arandığını duyurdu. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Ekiplerimizce yapılan çalışmalar neticesinde saldırıyı gerçekleştiren şahıslardan 3’ü yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmekle birlikte konuyla ilgili tahkikat çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.”

‘ÖZDAĞ VE UĞUROĞLU’NA SALDIRANLAR AYNI KİŞİLER’ İDDİASI

Yeniçağ’da yer alan habere göre; Gelecek Partili Selçuk Özdağ ile Orhan Uğuroğlu’na saldıranların aynı kişiler olduğu belirtildi.

TGC: GAZETECİLERİ HEDEF GÖSTERENLER BU SALDIRILARDA ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTADIR

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklama aynen şöyle:

“Üyemiz Yeniçağ Gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu’na Ankara’da kimliği belirsiz bir grubun sopalarıyla saldırdığını, tedavisinin sürdüğünü haber aldık. Bu saldırıyı azmettirenleri ve yapanları kınıyoruz.

Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri bu tip saldırılarda önemli rol oynamaktadır.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak üyemiz Orhan Uğuroğlu’na en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyor, ailesine ve Yeniçağ Gazetesi çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Sorumluların en kısa sürede bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Ankara’da Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a da evinin önünde saldırı düzenlenmişti. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan Özdağ’ın kafasına dikiş atıldığı öğrenilmişti. Ankara Valiliği saldırıyla ilgili, “Saldırganların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir” açıklamasını yapmıştı.

Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a silahlı-sopalı saldırı!