Ankara’daki özel halk otobüslerine ‘ücretsiz yolcu taşımayacağız’ yazısı asıldı

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:00 pm - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 5:00 pm

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB), Türkiye genelinde her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıma kararını Ankara’daki araçlara “Hiçbir özel sektör ücretsiz hizmet yapamaz” başlıklı bilgilendirme yazısını astı.

TÖHOB, dün yaptığı açıklamada Türkiye genelinde, şehit ve gazi aileleri ile emniyet ve basın mensupları dışındaki ücretsiz yolcuları sadece her ayın 1’i ile 4’ü arası ücretsiz taşıma kararını duyurdu.

Dün alınan kararı hatırlatan TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara, basın açıklamasında “Şehit ve gazi yakınları, emniyet mensupları ve basın mensupları dışında ücretsiz ve indirimli tarifeden faydalanan yolcularımızın diğer günlerde kamu otobüsleri ile seyahatlerine devam etmelerini istemekteyiz” ifadelerini kullandı.

‘HİÇBİR ÖZEL SEKTÖR ÜCRETSİZ HİZMER YAPAMAZ’

Açıklamanın ardından Ankara’da faaliyet gösteren özel halk otobüslerine konuyla ilgili bilgilendirme yazısı asıldı. Araçlara asılan yazı şu şekilde:

“Hiç bir özel sektör üçretsiz hizmet yapamaz. Sayın vatandaşlarımızın bilgisine , taşıdığımız ücretsiz biniş gerçekleştiren vatandaşlarımızın alınan birlik kararı dogrultusunda artan maliyetler (yakıt, parça bakım – tamir, personel vs.) nedeniyle ücretsiz yolcularımızı (Bakanlığın ödediği gelir desteğinin karşıladığı) her ayın 1. ve 4. günleri arasında taşıyabileceğimizi belirtir Bu Duyurumuzu Tüm Türkiye genelinde araçlarımıza asacağımızı vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bildirdiğimizi Önemle rica ederiz.”

TÖHOB’dan ‘ücretsiz ulaşım’ kararı