Ankara’daki iş cinayetinin incelemesi engellendi

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2022 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2022 Salı 1:44 pm

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Ankara’da şiddetli yağış sırasında yaşamını yitiren stajyer inşaat mühendisi hakkında yapılacak olan incelemenin engellendiğini söyledi.

Ankara’da yoğun yağış sırasında Pasifik İnşaat’ın sahasında üzerine kolon devrilen stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk hayatını kaybederken iki öğrenci ise kazada ağır yaralandı. Olay yerine giderek eksiklikleri tespit etmek isteyen İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şube Yönetim Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi ekipleri, inşaat sahasına alınmadı. Yaşanan skandala tepki gösteren İMO Yönetimi, bu engelleme nedeniyle eksiklikleri tespit edemediklerini bildirdi.

Fırtınaya ve tüm uyarılara rağmen inşaat çalışmalarının sürmesinin iş cinayetinde etkili olduğunu kaydeden İMO Ankara Şube Yönetimi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Olumsuz koşullara rağmen, rüzgar yüküne ağır şekilde maruz kalacak olan bir önceki beton dökümünde sökülen perde kolon kalıpları sahada serbest halde bırakılmış ve sahada olan meslektaşlarımızın üzerine devrilerek iki stajyerin yaralanmasına, bir meslektaşımızın ölümüne sebep olmuştur” ifadelerini kullandı.

Tekirdağ’da iş cinayeti! Duvarın altında kalan işçi hayatını kaybetti

BİLİRKİŞİLER SAHAYA ALINMADI

“Olay anında rüzgâr değerlerine bağlı olarak kule vinci dahi çalışmazken imalatın durdurulmaması ve sahada çalışanların olması, yaşanan cinayetin birincil sebepleri arasındadır” denilen açıklamada ayrıca şunlar vurgulandı:

“Ankara’nın göbeğinde ve Millet Bahçesinin karşısında böylesine devasa bir şantiyede yaşanılan bu vurdumduymazlık memleketin diğer noktalarında neler yaşanabileceğini de ayrıca düşündürmektedir. Yaşanılan iş cinayetinin basına yansımasıyla birlikte olay yerinde inceleme yapmak isteyen Odamız bilirkişileri, Ankara Büyükşehir ve İlçe Belediyesi yetkilileri sahaya alınmamıştır. Ülkemizde alıştığımız üzere yaşanan olaylardan sonra önlemlerin alınması sadece gerçeklerin üzerinin örtülmesi amacı taşımaktadır. Hayatını kaybeden Taha Öztürk’ün yakınlarına başsağlığı, yaralı arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz. An itibarıyla olayın gerçekleştiği alana giriş izni verilmediği için detaylı incelemeleri ve teknik raporu daha sonra paylaşacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.”