Ankara’daki görüşme için Sedat Peker ne mesaj verdi?

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 11:56 am - Güncelleme: 15 Kasım 2021 Pazartesi 12:12 pm

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan,  AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geliyor. Sabah saatlerinde Türkiye’de olması beklenen veliaht prensin ziyaret öncesi Sedat Peker’in yayınladığı video tekrar gündeme geldi.

BAE lideri Muhammed bin Zayed el Nahyan, Türkiye’ye geliyor. Veliaht prens ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı toplantının ana konusu da merak ediliyor. Görüşmelerde ekonomi ve ikili ilişkiler başta olmak üzere BAE’nin İran üzerinden geçen koridor ile Türkiye’ye ticaret yolu açması konusu da masaya yatırılacak.

SEDAT PEKER’İN ANKARA MESAJI

Görüşmeler sonrası yapılan açıklamalarda her ne kadar”İki ülke ilişkileri ve bölgesel konular ele alındı” açıklaması yapılsa da Türkiye’nin uzun bir süre gündeminden düşmeyen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaldığı bilinen Sedat Peker konusunun gündeme gelip gelmediği merak konusuydu. Sedat Peker ise geçtiğimiz günlerde Jet ski üzerinde konuştuğu bir video yüklemiş,
videoda , “Bazı dostlarım beni arayıp bugün ya da yarın seni tamamen bitirmeye yönelik operasyonlar yapacaklar dedi. Kendisine gülüp teşekkür ettim. Bitti denilen hikaye her zaman yeniden başlar. Anladın mı Azem Kardeş?” ifadelerini kullanmıştı.

Peker’in bu videosunun ardından Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye gelmesi,  Sedat Peker’in BAE’den ayrılacak mı sorusunu akıllara getiriyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan gazeteci Mehmet Akif Ersoy “Yarın Ankara’nın çok önemli misafirleri var gibi.
Bin Zayed ‘in Türkiye’ye geleceği ve Peker’in de BAE’den ayrılabileceği konuşuluyor.” ifadelerini kullandı.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN BAE VE 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI

İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nin birkaç ayda bir düzenlediği ‘Beyoğlu Buluşmaları’ isimli platformda konuşmacı olan Çavuşoğlu, 15 Temmuz ile ilgili konuşma yaptığı sırada “Türkiye’deki darbe kalkışmasına, hükümeti gayrı meşru yöntemlerle devirme çabalarına bir ülkenin 3 milyar dolar para desteğini sağladığını biliyoruz. Üstelik bu, Müslüman bir ülke.” ifadelerini kullanmış, Çavuşoğlu’nun hangi ülkeyi işaret ettiği sorusunun cevabı ise ‘Birleşik Arap Emirlikleri’ olmuştu.

Görüşme haberinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından15 Temmuz’un fonunu sağladığı iddia edilen prensin sarayda ağırlanacak olması da gelen tepkiler arasındaydı.

Sedat Peker’in jet skili videosundaki argo kelimelerin anlamları