Ankara’da Türk Metal Sendikası üyeleri eylem yaptı

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 9:58 am - Güncelleme: 11 Ocak 2022 Salı 3:57 pm

130 binden fazla metal işçisini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmazlık sürüyor. İşveren sendikası MESS’in yüzde 12 zam teklifine karşı Ankara Sincan’da Türk Metal üyesi Arçelik işçileri gece vardiyası çıkışında eylem yaptı.

Türk Metal Sendikası, TİS talepleri için 20- 25 Aralık arasında fazla mesaiye kalmama eylemi de dahil eylemler düzenleneceğini, sonuç alınmazsa grev kararı alınacağını duyurmuştu.

12 Ekim’den beri yapılan görüşmelerde 49 maddenin kabul edildiği ama 75 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 2 yönetmelikte anlaşma sağlanamadığı kaydedilmiş, “İşveren sendikası MESS, yapılan son oturumda, sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için yüzde 12, diğer 6 aylık periyotlar için enflasyon oranında artış önermiştir. Sosyal haklara ise 1. yıl için yüzde 19,25, 2. yıl için de enflasyon oranı kadar artış teklif edilmiştir. Sendikamız açısından kabul edilemez bulunan bu teklif üzerine sözleşme masası terk edilmiş, uyuşmazlık tutanağı tutularak resmi arabulucu süreci başlatılmıştır” denilmişti.

MESS’İN KAPISINA SİYAH ÇELENK BIRAKMIŞLARDI

Türk Metal Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesindeki uyuşmazlık nedeniyle MESS’in İstanbul’daki genel merkezi ile Ankara, İzmir ve Bursa’daki bölge temsilciliklerine geçtiğimiz günlerde siyah çelenk bırakmıştı.

‘Sefalete Mahkum Olmayacağız’ eylemine sert müdahale