Suruç anmasına polis müdahalesi!

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 7:03 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 Çarşamba 11:24 pm

Suruç katliamının 7’nci yılında Ankara ve Istanbul’da yapılmak istenen anmalara polis müdahale etti. Anmalarda çok sayıda vatandaş gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde terör örgütü IŞİD’in düzenlediği canlı bomba saldırısında 33 gencin katledilmesinin üzerinden 7 yıl geçti. Katliamın yıl dönümünde yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere polis izin vermedi.

Ankara’daki anmanın adresi Kızılay’daki Güvenpark oldu. Kızılay’ın birçok noktasında bulunan polis Suruç için Güvenpark’ta yapılmak istenen anmayı engelledi. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden Güvenpark’a gitmek isteyenlere müdahale eden polis biber gazı kullandı. “Yoldaşlarımızı katlettiler”, “Suruç’un hesabı sorulacak” sloganları eşliğinde yürüyenlere müdahale eden polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Suruç katliamı… Altı yıl önce bugün 33 gencin düşlerini yok ettiler

İSTANBUL’DA DA MÜDAHALE

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Suruç Katliamı’nın 7 yılında, İstanbul’da Halitağa Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi adına söz alan Emrah Topaloğlu, 7 yıl önce katliamın nasıl gerçekleştiğini ve yürüttükleri adalet mücadelesini hatırlattı.

7 yıldır bu topraklarda yaşanan tüm katliamlar ve adaletsizlikler için adalet mücadelesi verdiklerinin altını çizen Topaloğlu, “Sorumlular yargılansın talebimiz 7 yıl geçmesine rağmen kabul edilmedi. Ailelerimizin, avukatlarımızın talepleri reddedildi. Biz katilleri tanıyor ve biliyoruz, resmi olarak kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından Süreyya Operası önüne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

İZMİR’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

İzmir’in Alsancak ilçesinde düzenlenen eyleme polis tarafından tazyikli suyla müdahale edildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.