Batı bölgeleri ve Ankara için şiddetli yağış uyarısı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 5:51 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2023 Çarşamba 6:14 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinden itibaren, İç Ege’de Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar’ın kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre, Ankara’da bugün şiddetli yağış bekleniyor. Yağış nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, anında kuvvetli rüzgara karşı tedbirli olması istendi.

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanağın, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ANKARA VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul’da kuvvetli yağış uyarısı!

Ankara Valiliği’nin açıklamasında, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Ankara ve çevresinde görülecek gök gürültülü sağanağın merkez ilçeler dahil kuzey ve batı çevrelerinde yerel kuvvetli olmasının beklendiği aktarıldı.

Yağış nedeniyle vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.