Ankara’da selde ölen 20 yaşındaki Busenur eve elbisesini değiştirmek için gitmiş

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2022 Cuma 9:58 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 5:04 pm

Ankara’da yaşanan sel felaketinde evini su basan 20 yaşındaki Busenur Doğanay, yaşamını yitirdi. Doğanay’ın yakın Yakın akrabasının da 11 Haziran’da Altındağ’daki selde öldüğü öğrenilen Doğanay’ın  elbisesini değiştirmek için kuaförden evine döndüğü öğrenildi. 

Ankara dün (30 Haziran) akşam saatlerinde sağanak yağışın etkisi altına girdi. Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçeleri sağanaktan yağıştan daha fazla etkilendi. İlçelerde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı araçlar suda sürüklenirken bazı bölgelerde araçlar yolda kalarak suya gömüldü. Birçok noktada binaların giriş katlarında bulunan ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suyu boşaltmaya çalışırken, itfaiye ekipleri de su tahliye etmek için çalışma başlattı.

BODRUM KATINDA YAŞAYAN BUSENUR CAN VERDİ

Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi’ndeki 4 katlı Umut Apartmanı’nı da sağanak ile birlikte su bastı. Yokuştan gelen sel suyu binanın içine girdi. Zemin kat ile kot-1’de bulunan daireler suyla doldu. Kot-1’deki evde yaşayan Busenur Doğanay’ın evin suyla dolması üzerine mahsur kaldığı ihbarı yapıldı. İhbar üzerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçları, binaya girerek arama başlattı. Bir taraftan da suyun tahliye edilmesi için çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda Doğanay’ın cansız bedenine ulaşıldı. Doğanay’ın cesedi, yapılan incelemeden sonra evden çıkarılarak ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Bu sırada Doğanay’ın komşuları gözyaşlarına boğuldu.

“KOMŞUSUNDAN YARDIM İSTEMİŞ”

Ankara Valisi Vasip Şahin, binaya gelerek inceleme yaptı. Vali Şahin, binanın bir anda suyla dolduğunu belirterek, “Eksi 1’de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Komşusu çocuğun yardım talebini, sesini duyduğu için o da haklı olarak sinir krizi geçirdi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler, dalgıçlar herkes hemen buraya yönlendirildi. Dalgıçlar kapı kapalı olduğu için ve su belli bir seviyeye kadar çıktığı için kapıyı açamadılar. Pencereden girmeye çalıştılar. Suyun tahliyesi de bir kaç motorla yapılmaya çalışıldı. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1’in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş” ifadelerini kullandı.

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI: GEÇEN HAFTALARDA ÖLEN VATANDAŞIMIZLA YAKIN AKRABA, KADER

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altunok, Doğanay’ın can verdiği sel sularının bastığı bina ve çevresinde incelemelerde bulundu. Altınok, Doğanay’ın 11 Haziran’da Altındağ’da gerçekleşen selde ölen kişi ile yakın akraba olduğunu açıklayarak, “kader” dedi. Altınok, şunları dile getirdi:

“Sel suları, arazinin coğrafi yapısı dolayısıyla caddeyi aşıyor buradaki zemin kata ulaşıyor. Kızımız annesini arıyor ‘anne eve su basıyor’ diyor. Çıkamıyor 20 yaşında kızımız. Enteresan, geçen haftalarda ölen vatandaşımızla yakın akraba, kader. Altyapının hızla yapılması lazım, yağmur kanalların hızla yapılması lazım. Bir de mazgalların temizlenmesi lazım. Yağmur kanalarının temizlenmesi, olmayanların da acilen yapılması gerekmektedir”

“ANNE  KAPIYI AÇAMIYORUM BOĞAZIMA KADAR SU GELDİ”

İncirli Mahalle Muhtarı Bektaş Yener Çelik, olayın çok hızlı şekilde gerçekleştiğini belirterek, “Komşuları açmaya çalışmış kapıyı ama açamamışlar. Tabi bizler de geldik ama olay çok önceden olmuştu. İtfaiye ve belediye ekipleri hemen geldi ama Allah rahmet eylesin, kızımızı kurtaramadık. Annesiyle görüşmüş, ‘kapıyı açamıyorum boğazıma kadar su geldi’ demiş. Komşular da inmiş ama onlarda boğulma tehlikesi geçirince geri çekilmişler” ifadelerini kullandı.

“BOĞULUYORUM”

Mahalle sakinlerinden Fatma Ceylan da olaya ilk müdahale edenlerden olduklarını, suyu kovalarla tahliye etmeye çalıştıklarını belirterek, “Su baskını olduğunu duyunca koşarak buraya geldim. Geldiğimde yaşayan genç kız yardım istemiş ‘boğuluyorum’ demiş. Benim gelinim beline ip bağlamış yardım etmeye çalışmış ama su basıncı o kadar yüksektiki, olmadı. Biz önce kendi imkanlarımızla suyu tahliye etmeye çalıştık. Kendimiz kovalarla suyu tahliye etmeye çalıştık” diye konuştu.

ACI GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

Annesi Figen Y. ile yaşayayan Busenur Doğanay’ın kuzeninin düğününe gitmek için annesiyle birlikte kaföre gittiğini ancak düğmesi kopan elbisesini değiştirmek için eve geri döndüğü sırada sele yakalandığı ortaya çıktı. Doğanay’ın bir anda yokuştan binaya giren sel sularında boğuldu öğrenildi.

ANNESİ ‘BENİ BIRAKIP GİDECEK MİSİN’ DİYE AĞLADI

Busenur Doğanay için Ahmet Efendi Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Ankara Valisi Vasip Şahin, AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve çok sayıda kişi katıldı. Anne Figen Y, kızının tabutu başında, “Beni bırakıp gidecek misin sen?” diyerek gözyaşı döktü.

Acılı anneyi yakınları teskin etmeye çalıştı. Busenur Doğanay’ın babası Hüseyin Doğanay da cenazeye katılarak taziyeleri kabul etti. Busenur Doğanay’ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

TELE1 sel felaketinin ardından Giresun’da: “Kimse ne yardıma geldi, ne ilgilendi; Süleyman Soylu baktı gitti”