Ankara’da sel felaketi! 4 kişi yaşamını yitirdi

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 6:26 am - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 6:23 pm

Ankara‘yı sel vurdu. Akyurt ilçesinde 4 kişi hayatını kaybetti. Araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Bölgede inceleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüştü.

Ankara’nın Akyurt ilçesinde etkili olan sağanak felakete yol açtı. İlçede akşam saatlerinde bastıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar sel sularıyla doldu, araçlar yolda kaldı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Selin vurduğu Akyurt’ta 4 kişi hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Muhammet Şahin, iş yerinde elektrik akımına kapılarak, 67 yaşındaki Mustafa Demirel ise selden kaçarken düşerek yaşamını yitirdi. İlçeye elektrik verilemezken, ekipler trafolardaki çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD, ASKİ, İHH, UMKE, AKUT, JAK ve itfaiye ekipleri su basan ev ve iş yerleri ile caddeleri, sokakları temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Ankara’da okullar tatil edildi

SOYLU, YAVAŞ İLE GÖRÜŞTÜ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile Akyurt ilçesine gelerek, durumu yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı. Soylu, bölgedeki incelemelerin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya geldi.

İlçede oluşturulan kriz masasını İsmail Çataklı koordine ediyor, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da sahada bulunan ekipleri yönlendiriyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR: TAHLİYE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden (ABB) yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Ankara’da bugün beklenen yağışlar nedeniyle Çubuk 1 Barajı ve Karaköy Rekreasyon Alanlarından vatandaşlar tahliye ediliyor” denildi. Ankara’da dolu ile şiddetli yağmurun aynı anda oluşturduğu ‘Mor Poligon’ (dolu ve kuvvetli yağmur yağışının aynı anda başlaması) nedeniyle büyük sel felaketi yaşandı. ABB’den yapılan açıklamada, “Ankara’da bugün beklenen yağışlar nedeniyle ise Çubuk 1 Barajı ve Karaköy Rekreasyon Alanlarından vatandaşlar tahliye ediliyor” ifadelerine yer verildi.

CHP’Lİ YİĞİT YAŞAMINI YİTİRMİŞTİ

Ankara’nın Altındağ ilçesinde dün yaşanan selde CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit, suya kapılarak yaşamını yitirmiş, bir kişi de Tatlar Deresi’nin taşması sonucu kaybolmuştu. Bugün de Akyurt’ta yaşanan sel ve su baskınında elektrik akımına kapılan Muhammet Şahin hayatını kaybetmişti.

Mansur Yavaş’tan Ankara’da yaşanan sel felaketi hakkında açıklama

Ankara’daki sel felaketinde CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit hayatını kaybetti