Ankara’da sağlık emekçileri saldırıya karşı barikat kurdu; Koca’dan geç gelen tepki, soruşturma açıldı

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 11:29 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı 7:59 pm

Ankara’da vefat eden bir hastanın yakınları, sağlık emekçilerine saldırdı. Sağlıkçılar kendilerini bir bölüme kapatıp, barikat kurarak saldırıdan kurtulmaya çalıştı. Ankara Valiliği ise saldırıyla ilgili tahkikat başlatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıya geç tepki verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği, Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesinde yaralı yakınları ile  hastane çalışanları arasında çıkan tartışmanın fiziki saldırıya dönüşmeden önlendiğini, sorumlular hakkında adli tahkikat başlatıldığını açıkladı. Ankara Valisi Vasip Şahin ise saldırıyı kınadığını belirterek, “Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca saldırıya geç tepki verdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından, “Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!” diye yazdı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan birinin hayatını kaybettiği haberi üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık personeline saldırdı. Çalışanların kendilerini bir bölüme kapattığı ve kapıyı tutmaya çalıştığı görülürken o anlarda kapının zorlandığı ve dışarıdan bağırışların geldiği görüntülere yansıdı.

TAHKİKAT BAŞLATILDI

Olayla ilgili Ankara Valiliği açıklama yaptı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Silahlı bir kavga sonucu Keçiören Eğitim  Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır” denildi.

FAHRETTİN KOCA 5 SAAT SONRA TEPKİ VERDİ

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını kuralları zorlayarak görmeye çalıştı.

Sağlık görevlileri, ameliyathane kapısına sedyelerle barikat kurarak korundu.

Polisin saldırganlara müdahalesinin ardından sağlık çalışanları göreve dönebildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından olayın görüntülerini paylaşarak tepki gösterdi.

Bakan Koca, “Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek!” ifadelerini kullandı.

 

VALİ ŞAHİN: HAK ETTİKLERİ KARŞILIĞI BULACAK

Vali Vasip Şahin de Twitter hesabından açıklama yaparak, “Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” diye yazdı.

TTB SALDIRIYA İSYAN ETTİ

 

“SİYASETÇİLER HEKİMLERİ HEDEF GÖSTERMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Görüntülerle ilgili CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi:

  • Canları pahasına salgınla mücadele eden hekimleri hedef gösterirseniz, ortaya böyle görüntüler çıkar.
  • İktidar, aklını başına almalı ve toplum nezdinde sağlıkçıların itibarını yükseltecek bir tutum sergilemelidir.
  • Siyasetçiler, hekimleri hedef göstermekten vazgeçmelidir.

Ankara’da Son Dakika’nın paylaştığı videoya göre;

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Bazı basın yayın kuruluşlarında yayınlanan Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik eylemleri içeren görüntüler ihbar kabul edilerek şüpheliler hakkında derhal soruşturma başlatılmıştır.”