Türkiye’nin dört bir yanındaki özel sektör öğretmenleri, Ankara’da bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüdü. Haklarını talep etmek için yürüyüş yapan öğretmenler, eylemde Bakan Yusuf Tekin’i istifaya davet etti. Öte yandan öğretmenler, bakanlık binasının önünde polis müdahalesine maruz kaldı.

Eğitim-Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, bugün başkentte bir araya geldi.

Özel sektör öğretmenleri, haklarını talep etmek için Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Türkiye’nin dört bir yanından öğretmenlerin katıldığı eylemde, “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa”, “Öğretmenler birlikte, birlikte güçlü”, “Sözünü tutmayan Bakan Tekin istifa” sloganları attı.

Sendikanın yaptığı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

-Bugün burada birçok talebimizi bir kez daha dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandık. Sendikasının karşılık veren öğretmenler burada bir arada geldi. Bizi bir araya getiren aynı zamanda söylenen bir yalandır. 2 buçuk yıldır asgari ücret düzenine karşı sürdürdüğümüz mücadele toplum tarafından anlaşılmış, sahiplenilmiş, patronlar köşeye sıkışmıştır.

-Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yusuf Tekin şubat ayında yaptığımız görüşmede 3 formülden bahsetti. Taban maaş başta olmak üzere diğer yan hakların ÖMK’nin içerisine gireceğini, özel sektör öğretmenlerin hakkını alacağını kendisi ifade etti. Ortada bir yalan var. Bugün burada bu yalana karşı dikilmek, yalanın sahibinin yüzüne yalanı çalmak için toplandık. Görüyoruz ki patron derneklerinin masasından ayrılmayan Yusuf Tekin bugün burada yok.

-Buradaki bakan tarikatların ve patronların bakanıdır. Bu patron bir kukladır. Kuklanın ipinin kimin elinde olduğunu biliyoruz. Mülakatlar kaldırılacak denildi, ne oldu? Yalan.

POLİS, BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERDEN KORUDU

Öte yandan çok sayıda polis memurunun bakanlık binası önünde öğretmenlerin eylemine karşı tedbir aldığı görüldü. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı önüne geldik. Polis Bakanlığın kapısına barikat kurdu. Buradayız gitmiyoruz” ifadesi yer aldı.

Atama bekleyen öğretmenler Ankara’da: Mülakat korkutuyor üvey evlat gibiyiz

Türkiye’nin dört bir yanındaki özel sektör öğretmenleri, Ankara’da bir araya gelerek Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyor. Haklarını talep etmek için yürüyüş yapan öğretmenler, eylemde Bakan Yusuf Tekin’i istifaya davet etti.