Ankara’da lise önünde bıçaklı saldırı! 5 kişi yaralandı, depremzede öğrenci hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 30 Mart 2023 Perşembe 5:07 pm - Güncelleme: 30 Mart 2023 Perşembe 6:27 pm

Ankara’da uyuşturucu madde etkisi altında olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Yiğitcan B., okuldan çıkan öğrencilere bıçakla saldırdı. Okuldan uzaklaştırma aldığı belirtilen saldırgan 6 öğrenciyi bıçakladı. Saldırıda deprem nedeniyle Kahramanmaraş’tan Ankara’ya gelen 16 yaşındaki öğrenci Alperen Palta hayatını kaybetti.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde, dün akşam saatlerinde uyuşturucu madde kullandığı iddia edilen Yiğitcan B., ortaokul öğrencileri İ.C.A. ile S.T.Y.’yi okul çıkışında bıçaklayarak yaraladıktan sonra kaçtı. Yiğitcan B., ardından yakındaki Şehit Erhan Dural Anadolu Lisesi’nin önünde önce kaldırımda yürüyen yabancı uyruklu O.A.’yı aynı şeklide bıçakladı, sonra da okuldan çıkan lise öğrencilerinin arasına girip elindeki bıçağı savurdu.

Öğrencilerden Y.B.B. ve E.B. ile Kahramanmaraş’tan gelen depremzede öğrenci Alperen Palta yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Hastanede tedaviye alınan 6 kişiden Alperen Palta, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Alperen Palta’nın cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yiğitcan B. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Bıçaklı saldırıya uğrayan CHP’li belediye başkanı görevine başladı

DEPREMZEDE ÖĞRENCİNİN CENAZESİ KAHRAMANMARAŞ’TA TOPRAĞA VERİLECEK

Keçiören Adli Tıp Kumundaki otopsinin ardından cenazesi ailesine teslim edilen öğrenci Alperen Palta’nın depremzede olduğu, ailesiyle Kahramanmaraş’tan Ankara’ya gelerek öğrenimini burada sürdürdüğü öğrenildi.

Palta’nın kuzeni Mücahit Demir, Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, “terör estiren saldırganın okul çıkışında önüne gelene saldırarak ilerlediğini”, son olarak da kuzeni Alperen’i kalbinden bıçakladığını anlattı.

Demir, “Kahramanmaraş’tan depremden kaçıp gelmişlerdi. Kahramanmaraş’ta evleri orta hasarlı, oturulmayacak durumda. Yaklaşık iki haftadır Ankara’dalar. Daha önce Antalya’ya gitmişlerdi. Okul nedeniyle Ankara’ya geldi. Ankara’da böyle bir şey geldi başımıza. Alperen çok mülayimdi, kimseye dokunmazdı. Okuldan eve, evden okula giderdi. Öyle bir kişiydi.” diye konuştu. Palta’nın cenazesinin Kahramanmaraş’ta toprağa verilecek.