Ankara’da kendini yakan Recep Peker hayati tehlikeyi atlattı

Yayın tarihi: 12 Eylül 2019 Perşembe 10:53 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2019 Perşembe 11:11 pm

Ankara Güvenpark’ta geçtiğimiz günlerde kendini yakan Recep Peker adlı kişi, hayati tehlikeyi atlattı. Hastanede devam eden tedavisi sırasında da “Adalet istiyorum” dedi.

Güvenpark’ta benzin döküp kendini yakan Recep Peker hayati tehlikeyi atlattı. Boynunda, göğsünde ve sırtında 2. dereceden yanıklar olan Peker’in tedavisi Hacettepe Üniversitesi hastanesinde devam ediyor.

Yanık tedavi kliniklerinde boş yatak olmadığı için tedavisine acil serviste devam edilen 59 yaşındaki Recep Peker, eşinden ve 5 çocuğundan ayrı yaşıyor.

Aynı zamanda doktor olan CHP Ankara milletvekili Murat Emir’in acil servis yoğun bakımında ziyaret ettiği Recep Peker, ciddi ekonomik zorluklar çektiğini anlattı. Sadece adalet istediğini anlatan Peker, iddiasına göre yıllar önce edindiği kredi kartı yüzünden borçlandığını, borçlarını ödemesine rağmen bankayla mahkemelik olduğunu ve mahkemenin bir türlü sonuçlanmamasından dolayı zor duruma düştüğünü söyledi. Artık alacaklı olduğunu, Yargıtay’ın davası hakkında karar vermesi halinde aynı durumda olanlara emsal teşkil edeceğini iddia eden Peker, davanın sonuçlanmaması durumunda taburcu olur olmaz kendisini tekrar yakacağını söyledi.

‘İşsizim, açım, adalet istiyorum’ diyerek, kendini ateşe verdi!