Kayyum eyleminde gözaltına alınanlar serbest bırakıldı, Eş Başkan Parlak’ın başına 5 dikiş atıldı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 6:34 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe 12:35 am

HDP Ankara İl Örgütü’nün belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek istedikleri eyleme polis müdahalede bulundu. Gözaltına alınan ve aralarında HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve KHK’li Sosyolog Veli Saçılık, HDP Parti Meclisi üyesi ve avukat Ali Şan ile HDP Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan’ın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

HDP Ankara İl Örgütü, İçişleri Bakanlığı kararıyla belediyelerine atanan kayyumlara ve partilerine yönelik baskılara karşı parti binası önünde yapmak istediği basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Eylem başlamadan HDP İl binasının bulunduğu caddeyi kapatan polis, halkın caddeye giriş çıkışlarını engelledi. HDP İl binasının bulunduğu apartmanı ablukaya alan polisler eylemcilerin apartman içerisinden çıkışına izin vermedi.

DARP EDİLEREK GÖZALTINA ALINDILAR

Bu sırada basın açıklamasını okumak isteyen HDP Ankara İl Eşbaşkanı Vezir Coşkun Parlak, MYK ve PM üyeleri Veli Saçılık ve Alişan Şahin, önceki dönem vekili Nihat Akdoğan’ın aralarında bulunduğu 9 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Eylemin engellenmesini protesto eden HDP’liler, “Faşizme karşı omuz omuza”, “HDP halktır halk burada” ve “Kahrolsun AKP faşizmi” sloganları attı.

Öte yandan, eylemi karşı apartmandan izleyenlerin polis tarafından görüntüye alınması dikkat çekti.

Polis tarafından eylemin engellenmesine karşı HDP’liler parti binasının içinde oturma eylemi yaptı.

SERBEST BIRAKILDILAR

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve KHK’li Sosyolog Veli Saçılık, HDP Parti Meclisi üyesi ve avukat Ali Şan ile HDP Hakkari eski Milletvekili Nihat Akdoğan’ın da bulunduğu 9 kişi serbest bırakıldı.

Emniyette “Gösteri ve Yürüyüş Kanuna muhalefet” ettikleri gerekçesiyle işlem yapılan HDP’liler doktor muayenesi ardından serbest bırakıldı.

POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Gözaltına alınanlar arasında bulunan HDP İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak’ın polis müdahalesi sırasında aldığı darbeler nedeniyle başının yarıldığı ve 5 dikiş atıldığı, diğer HDP’lilerin de vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu öğrenildi. Darp raporu alan partililer polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Sosyal medya hesabından serbest bırakıldığını duyuran Veli Saçılık, kendisinin gözaltında olduğu saatlerde tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nu hatırlatarak, “AKP’nin ön-yargısı bertaraf edilmeden kimse özgür olmayacak” dedi.