Yılbaşı öncesi Ankara’da IŞİD operasyonu: 23 gözaltı

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 10:33 am - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 11:07 am

Türkiye’de yılbaşı öncesi IŞİD‘e yönelik düzenlenen operasyonlar hızlandı. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da üzerinde infaz videolarıyla yakalanan IŞİD üyesinin ardından bugün düzenlenen operasyonda çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduğu tespit edilen 23 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın yaptığı istihbarat ve risk analiz çalışmaları sonucu IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdikleri ve çatışma bölgelerindeki terör örgütü mensuplarıyla irtibatlı oldukları, bir kısmının da çatışma bölgelerindeyken örgüt adına eylemlerde bulunmak üzere gönüllü oldukları belirlenen 30 yabancı uyrukluya yönelik operasyon düzenlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince şafak vakti eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 23 kişi gözaltına alındı.

İnfaz videolarını taşıyordu! IŞİD’ci Esenboğa’da yakalandı

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilip, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Firari şüphelilerin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

6 İLDE 46 GÖZALTI

IŞİD’e yönelik operasyonlar dün de sürmüştü. İstanbul, Ankara, Balıkesir, Kayseri, Osmaniye ve Mersin’de düzenlenen operasyonlarda 46 kişi gözaltına alınmıştı.

6 ilde IŞİD operasyonu 46 gözaltı