Ekonomide ‘Numaratör’ devri! Ankara’da indirimli et izdihamı

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 10:57 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 12:46 pm

Ankara Kızılay’daki Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazası önünde indirimli et almak için sabah saatlerinde uzun kuyruk oluşturan vatandaşlar için elle yazılan “rulo numaratör” konuldu.

Ankara Kızılay’da vatandaşlar indirimli et almak için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyruğa giriyor. Kuyruğun giderek uzaması üzerine ESK mağazasına elle yazılan ilkel ‘Rulo numaratör’ konuldu.

Ankara Kızılay’daki Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazasında da her gün ‘Et savaşı’ yaşanıyor. Sözcü’den Yavuz Alatan’ın haberine göre Ankaralılar indirimli et almak için sabahın erken saatlerinden itibaren kuyrukta bekliyor.

İnkilap sokaktaki ESK mağazasında, bankalarda olduğu gibi önce rulodan sıra numarası koparılarak alınırken, vatandaşların bekleme süresi ise bir saati buluyor. Sabah 09.00’da açılan mağazada et ve diğer ürünler 11.00 sıralarında bitiyor.

EN FAZLA 2 KİLO ALINABİLİYOR

ESK mağazasındaki satışlarda 2 kilo kotası da var. Kıyma, biftek, pirzola ya da diğer ürünlerden en fazla 2 kilo alınabiliyor. Kasapta 115, zincir markette 92 lira olan kıyma ESK’da 56 liraya satılıyor. 103 lira olan pirzola, zincir marketlerde 180 ve 62 liralık kuşbaşı et de piyasada 100 liradan satılıyor.

Erdoğan’ın eleştirdiği kuyruklar, şimdi kendi iktidarında