Ankara’da bir Halkevciyi kaçırmaya çalıştılar… Beyaz torosların yerini, siyah transporterlar mı alıyor?

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 11:57 am - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 12:48 pm

Ankara Batıkent’te kendilerini özel bir birim olarak tanıtan ve kimliklerini gösterip polis olduğunu söyleyen kişilerce yolu kesilen Halkevleri üyesi siyah transporter model bir araca bindirilmeye çalışıldı. Araca binmeyi reddeden Halkevleri üyesi iki saat alıkonuldu. Halkevlerinden yapılan açıklamada suç duyurusunda bulunulacağı ve sürecin takipçisi olunacağı ifade edildi.

Ankara Batıkent’te Halkevleri üyesi bir kişi polis olduğunu söyleyen kişilerce araca bindirilerek kaçırılmak istendi.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Kendilerini özel bir birim olarak tanıtan ve kimliklerini gösterip polis olduğunu söyleyen kişilerce yolu kesilen Halkevleri üyesi, siyah transporter model bir araca bindirilmeye çalışıldı. Araca binmeyi reddeden Halkevleri üyesi iki saat alıkonuldu. Alıkonulduğu süre boyunca kendisine Halkevleri ve üyeleri hakkında gerçek dışı iddialarda bulunuldu. Kendilerini polis olarak tanıtanlara, yaptıklarının legal olmadığını söyleyen Halkevleri üyesi “Bu yaptığımız diğer şeylerin yanında legal kalıyor” yanıtını aldı.

Bu kişiler, Halkevleri üyesinin özel hayatına dair bilgilere sahip olduklarını söylediler. Temel amaçlarının Halkevleri üyesini “kazanmak” olduğunu da ileri süren kişiler, devletin tüm maddi manevi imkanlarını önüne serebileceklerini de sözlerine eklediler.

Önünü kesen kişilerin söylediklerinden yasadışı dinlemeler yapıldığını anlayan Halkevleri üyesinin görüşmeyi sonlandırmakta ısrar etmesi üzerine uzaklaşan kişiler iki gün sonra Halkevleri üyesini arayıp her zaman kendilerine ulaşabileceğini söylediler.

Halkevleri’nin bu kaçırma girişimine dair yayımladığı açıklama şöyle:

Bir dönemin beyaz torosları gitmiş, yerini siyah transporterlar almıştır. Benzer vakalar Ankara’da birçok kez yaşanmış ve bu vakalar basına yansımıştır. İktidar ise bu meseleyi araştırma gereği dahi duymamıştır. Bu işlerin suç ortağı/destekleyici oldukları için duymalarını da elbette beklemiyoruz. Halkevleri yıllardır halkın hakları için mücadele etmiş, bu mücadelede iktidarın, emniyetin ve yargının haksız ve gerçek dışı saldırılarına maruz kalmıştır.

Verdiğimiz haklı ve meşru mücadeleler sonucu gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayan ve aklanan Halkevleri; iktidarın savaş politikalarının karşısında barış, talan politikalarının karşısında çevre ve doğa hakkı, emek sömürüsü politikalarının karşısında işçi hakları, yoksulluk ve biat politikalarına karşısında insanca yaşamı savunduğu için halen iktidarın baskı ve saldırılarına maruz kalmaktadır. Kamuya yararlı dernek statümüzü yargıya müdahale ile kaldıran, şube başkanlarımızı hukuksuzca gözaltına alan, şubelerimizi mühürlemeye çalışan iktidarın hukuksuzluklarına karşı verdiğimiz ve haklı çıktığımız mücadeleler iktidarın Halkevleri’ne karşı tahammülsüzlüğünü arttırmış olacak ki; son örneği gördüğümüz polislik adı altında, en hafif tabiri ile çetecilik olarak nitelendirilebilecek bu olayda üyelerimizi yasa dışı yollarla tehdit ve yıldırma işine girişmişlerdir.

Bu ahlaksızlık ve hukuksuzluk Halkevleri’nin verdiği haklı mücadeleye asla ket vuramayacaktır. İnsanların önünü kesmeyi, tehdit etmeyi, alıkoymayı legal gören bu iktidar destekçisi çetecilik yapan polis teşkilatı ve polisler hakkında Halkevleri olarak suç duyurusunda bulunacağımızı, sürecin aktif takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.