Ankara’da bir çocuk babasının cinsel istismarı sonucu iki kere hamile bırakıldı, fail tutuksuz yargılanıyor!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma 4:51 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma 5:30 pm

Dört sene boyunca babasının sistematik cinsel istismarına uğrayan ve istismar sonucu hamile bırakılarak doğuran çocuk, 23 yaşında şikayetçi oldu. Evlatlık verilen bebeğin DNA’sı, baba ile uyumlu çıktı. Tutuksuz yargılanan baba için 45.5 yıl isteniyor.

Ankara’da 15 yaşından 19 yaşına kadar babası B.D.’nin (49) cinsel istismarına uğrayan ve istismar sonucu hamile bırakıldıktan sonra doğan bebeği evlatlık vermek zorunda kalan M.D.’nin (23) şikayeti üzerine, babası hakkında, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 42 yıl, ‘tehdit’ suçundan ise 3,5 yıla kadar olmak üzere toplamda 45,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Adli tıp raporuna göre, M.D’nin 2016 yılında doğurduğu kız çocuğu ile sanık baba B.D.’nin DNA profillerinin yüzde 99.99 uyumlu olduğu tespit edildi. Ancak buna rağmen baba tutuklu değil.

Ankara’da yaşayan B.D., 2015 yılında 15 yaşında olan kızı M.D.’ye cinsel istismarda bulundu ve sonrasında tehdit etti. İstismar sonucu hamile bırakılan M.D., kilo alması ve annesinin durumu fark etmesi üzerine erkek arkadaşından hamile kaldığını söyledi. Ardından M.D. ailesi ile birlikte özel bir kliniğe giderek bebeği aldırdı. Ancak M.D. 2016 yılında da babasının cinsel istismarı nedeniyle hamile kaldı. Bir kız çocuk doğuran M.D., doğumdan hemen sonra bebeğini evlatlık verdi. Dört yıl boyunca cinsel istismara maruz bırakılan M.D., 2019 yılında durumu annesine anlatarak babasından şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan B.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Baba B.D. hakkında, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 42 yıl, ‘tehdit’ suçundan ise 3,5 yıla kadar olmak üzere toplamda 45,5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianame, Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Yargılama aşamasında, 2016 yılında doğan kız çocuğunun B.D.’den olup olmadığının tespiti için DNA raporu istendi ancak evlatlık verilen çocuğa ulaşılamadı. Tutuklu sanık B.D. de yaklaşık bir yıl sonra adli kontrol uygulamasıyla tahliye edildi. 2023 yılında evlatlık verilen çocuğa ulaşılmasıyla birlikte mahkeme tarafından DNA raporu istendi. Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı tarafından düzenlenen rapora göre, doğan bebek ile sanık baba B.D.’nin DNA profillerinin uyumlu olduğu ve yüzde 99.99 ihtimalle biyolojik babası olabileceği tespit edildi.

Rapor dava dosyasına girerken, duruşmanın 26 Eylül 2023’te görüleceği belirtildi.

Sezen Aksu’dan büyük ayıp! Cezaevinde olan Merdan Yanardağ’ı icraya verdi

Üç rapçi gözaltında! ‘Muti’ aranıyor

about:blank