Ankara’da barolara polis engeli: ‘Görüntüler korkunç’

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2020 Perşembe 7:10 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2020 Perşembe 10:02 pm

‘Çoklu Baro’ teklifine karşı çıkan Baro Başkanları Ankara Kuğulu Park’ta nöbet tutuyor. Ankara Barosu adına yapılan açıklamada, “Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz” denildi. Polis başkanların etrafını sararak parka girişleri engelledi. Avukatlar ve polis arasında yaşanan ardebeye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, ”Görüntüler korkunç… Baro başkanlarına bunu yapan vatandaşa ne yapmaz?” dedi.

Ankara Barosu’na bağlı avukatların, bugün Kuğulu Park’ta iktidarın ‘çoklu baro’ düzenlemesine karşı basın açıklaması yapmasına polis engel oldu.

Öte yandan basın mensupları da parka alınmadı. Avukatlar “Biz neden avukat olarak parka giremiyoruz, gerekçesi nedir?” diye polise tepki gösterdi. Baro başkanları, basın mensuplarının parka alınması için polisle görüşüyor.

Ankara Barosu’nda yapılan açıklamada, Avukatlık Yasasında değişiklik öngören yasa teklifinin 80 Baronun itirazına rağmen Adalet Komisyonu’nda kabul edilip, TBMM Genel Kurulu’na sevk edilerek görüşülmeye başlandığı hatırlatılarak şu çağrı yapıldı:
“Çok sayıda baro başkanı ile birlikte bu teklife karşı sesimizi ve itirazlarımızı dile getirmek için yasa teklifi Meclis’te görüşüldüğü süre boyunca Ankara Kuğulu Park’ta nöbette olacağız. Tüm meslektaşlarımızı cübbeleri ile birlikte sesimize ses, gücümüze güç katmak ve Anayasa’nın 74. madde uyarınca TBMM’ye dilekçe vermek üzere Kuğulu Park’a davet ediyoruz.”

CHP’Lİ TANAL BARİKATI YIKTI

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kuğulu Park’ın halka kapatılamayacağını ifade ederek bariyeri kaldırmaya çalıştı.

Bu sırada bazı avukatlar da yardım etti. Polisin engelleme çabalarına rağmen Tanal bariyerin bir kısmını kaldırmayı başardı. Bu sırada avukatların bir kısmı baro başkanlarının yanına geçti. Bu arada alanda bulunan avukatlar, “Parkı aç” sloganı attı. Bunu üzerine alana Çevik Kuvvet desteği getirildi. Baro başkanlarının bulunduğu alana girmek için avukatların mücadelesi sürüyor

FEYZİOĞLU, GENEL KURULU İZLİYOR

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı (TBB) Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının Kuğulu Park’ta savunma nöbeti tuttuğu saatlerde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen baro teklifini izlemek üzere Meclis’te.

Baro başkanları Feyzioğlu’nun TBMM locasında otururken ki fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak birlik başkanına yönelik, “Baroların cenaze töreninde saf tutmuş” yorumları yapıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, Twitter paylaşımında “Baro Başkanları ablukada, avukatlar yanlarına sokulmuyor. Basın dışarı çıkarılmış… Birlik başkanı Baroların Cenaze töreninde saf tutmuş. Haberiniz var değil mi?” ifadelerine yer verdi.

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt da “Baroları bölüp parçalama yasası TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken, locada sessizce cenaze törenini izler gibi eserini izleyen Feyzioğlu ve yanındakinin fotoğrafını çekmişler” şeklinde paylaşım yaptı.

‘GÖRÜNTÜLER KORKUNÇ’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, polisin avukatlara saldırdığı anlara ait görüntüleri Twitter’dan paylaşarak tepki gösterdi. Özkan, paylaşımında ”Görüntüler korkunç… Baro başkanlarına bunu yapan vatandaşa ne yapmaz? Avukatın sesi kesilirse vatandaşın sesi kesilmiş demektir!” ifadesini kullandı.

Kuğulupark kapatıldı