Ankara’da ‘Barış Zinciri’ oluşturulacak

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 11:54 am - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 11:54 am

IŞİD’in 10 Ekim 2015’de yaptığı canlı bomba saldırılarından hayatını kaybeden 103 kişinin yakınları ve yaralıların kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği (10 Ekim-Der), beyaz kurdeleler ile ‘barış zinciri’ oluşturulacak. KESK ise 1 Eylül için yaptığı yazılı açıklamada, “Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlüdür” dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü, yurdun dört bir yanında kutlanacak. Ankara’daki anmanın adresi IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihide canlı bomba saldırıları sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Tren Garı önü olacak. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve yaralılarının kurduğu 10 Ekim-Der’den yapılan çağrıda Gar Meydanı’nda beyaz kurdeleler ile ‘barış zinciri’ oluşturulacağı belirtildi.

KESK ise AKP iktidarının çocuklara barış değil, “İHA ve SİHA’lar, savaş makinaları, sermayeye yeni kaynak oluşturacak kuyuların müjdesini verdiğini” belirterek, “IŞİD, El Kaide, El-Nusra, Taliban gibi çeteler eliyle yürütülen vekâlet savaşları bu kez Libya üzerinden sürdürülüyor. Yunanistan ve ülkemizdeki iktidarlar kendi politik çıkarları uğruna tehlikeli şekilde gerginliği yükseltiyorlar. Yarattıkları siyasi ve ekonomik krizleri aşmak için yeni çatışmaların fitilleri ateşleniyor” dedi.

Açıklamada Türkiye’nin barışa ihtiyacı olduğu ifade edilerek, şunlara yer verildi: “Tablo karamsar ancak çaresiz değiliz. Bu gidişatı durdurabiliriz. Hepimizin barışın iyileştirici gücüne ihtiyacı var. Barış mücadelesinin en çok da yaşadığımız Ortadoğu coğrafyasında ve ülkemizde yükseltilmesine ve süreklileştirilmesine ihtiyaç var. Bu amaçla atılacak her adım bizleri barışa olduğu kadar insan olma erdemine de yakınlaştıracaktır. Örgütlü ve kararlı bir mücadele ile barışı bu topraklarda kökleşmiş bir ağaç haline getireceğimize olan inancımız her zamankinden daha güçlüdür. Tüm halkların eşit, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayacağı bir dünyayı kendi ellerimizle kurmanın yolunu açmak için gidişattan rahatsız olan, geleceğe dair kaygıları bulunan herkesi omuz omuza ortak mücadeleye çağırıyoruz.”