Ankara’da 10 katlı apartmanda yangın! Bir kişi öldü

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:38 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 3:39 pm

Ankara‘da 10 katlı bir apartmanın beşinci katında çıkan yangında Fatma Akbıyık hayatını kaybetti, 4 kişi dumandan etkilendi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler Mahallasi’nde 10 katlı Binnur apartmanında Fatma Akbıyık’ın kızı ile birlikte oturduğu 5’inci kattaki dairede öğle saatlerinde yangın çıktı.

Durumu fark eden çevredekiler, itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevler üst kattaki daireye de sıçradı. Binanın büyük bir bölümü de dumanla kaplandı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangında, rahatsızlığı nedeniyle yatağı bağımlı yaşayan Fatma Akbıyık (78) hayatını kaybetti, dumandan etkilenen kızı ve üst kattaki 3 kişiye ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslarda müdahale edildi.

Apartmandaki yangını ilk fark edip, ölen Akbıyık’ın kızı Özlem Akbıyık’ın bağırışlarını duyduğunu belirten bina sakini Yavuz Selim Yılmaz (17) “Orada iki abla vardı; ikisini de tanıyorum. Abla, ‘anne anne’ diye bağırıyordu. Mutfağa gittim ve doğal gazı kapattım. Salona da baktım içler acısı haldeydi” dedi. Yılmaz, daha sonra binanın 8’inci katına kadar çıkıp, yangını komşulara haber verdiğini söyledi.

Öte yandan yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışma başlatıldı.

Yedi ilde avukatlar Can Atalay’a özgürlük istedi: Ankara’da polis müdahalesi

Zam sağanağı! Un, ekmek, makarna, su, çay, benzin…

İBB Başkan adaylığı iddiası Sarıgül’ü kızdırdı