Ankara ve Zonguldak’ta yoğun bakım doluluk oranı yüzde 70’in üzerinde!

Yayın tarihi: 4 Aralık 2020 Cuma 9:28 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 9:28 pm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, %50 vaka artışı görülen Zonguldak’ta yoğun bakım doluluk oranının %77 olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sivas, Ankara, Malatya, Zonguldak valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla ayrı ayrı il değerlendirme toplantıları yaptığını açıkladı.

Çevrim içi ortamda yapılan değerlendirme toplantılarının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Koca, Zonguldak, Ankara, Sivas ve Malatya için riskin devam ettiğini belirtti.

ZONGULDAK VE ANKARA’DA YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 70’İN ÜZERİNDE

Öte yandan Koca, Zonguldak’ta %50 vaka artışı yaşandığını yoğun bakım doluluk oranının %77’ye ulaştığını söyledi. Sabit vaka artışı görülen Ankara’da ise yoğun bakım doluluk oranı %74 olarak açıklanırken, Sivas’ta %25 vaka artışı, %66 yoğun bakım doluluk oranı ve Malatya’da %35 vaka artışı görüldüğünü belirtti.

Koca, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS, MALATYA valileri, il sağlık müdürleri ve halk sağlığı başkanlarıyla ayrı ayrı il değerlendirme toplantıları yaptık. Sırasıyla ZONGULDAK, ANKARA, SİVAS ve MALATYA’DA risk devam ediyor.

Son bir haftada ZONGULDAK’TA vaka artışı %50, yoğun bakım doluluk oranı %77, ANKARA’DA sabit artış olmakla birlikte yoğun bakım doluluk oranı %74, SİVAS’TA artış %25, yoğun bakım doluluk oranı %66, MALATYA’DA artış %35 yoğun bakım doluluk oranı %61.

Ara vermeden mücadeleye devam etmeliyiz. Tedbirlere daha sıkı uyarak sağlık çalışanlarımıza destek olalım. Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükü azaltalım.”